Bratunac

Nešić: Bošnjaci ruše BiH time što ne prihvaćaju srpsku ruku pomirenja

Prema njegovim riječima, ''Srbi su pružili ruku pomirenja jer žele mir i stabilnost, dok drugi u BiH žele da šalju drugačije poruke''.
Vijesti / Politika | 06. 07. 2024. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti BiH, Nenad Nešić, izjavio je da Bošnjaci ruše BiH, u koju se stalno zaklinju, time što ne prihvaćaju srpsku ruku pomirenja i spremnosti da se svi poklone svim žrtvama, bez obzira na ime, vjeru i naciju.

Nešić je rekao novinarima u Bratuncu, gdje je prisustvovao obilježavanju 32 godine od srpskog stradanja u srednjem Podrinju i Birču, da su se Srbi poklonili svim žrtvama, te da očekuje i da netko od Bošnjaka dođe u Bratunac i širom Republike Srpske da se pokloni srpskim žrtvama.

Prema njegovim riječima, ''Srbi su pružili ruku pomirenja jer žele mir i stabilnost, dok drugi u BiH žele da šalju drugačije poruke''.

"Vidjeli ste poruke Heleza o dronovima, sukobima i o predsjedniku Dodiku da kako je rekao, može slobodno da napusti Republiku Srpsku sa svojom obitelji. A zašto je to, gospodine Helez, vaša BiH, a nije naša? Zašto vi ne biste napustili BiH i pustili nas da ovdje živimo u miru?", upitao je Nešić.

Odgovarajući na pitanje o dokumentu o mirnom razdruživanju, Nešić je rekao kako to ne smije biti tabu tema u BiH, te da je normalno početi razgovarati o mirnom razdruživanju, ukoliko zajednički život Republike Srpske i Federacije BiH nije moguć.

"I da svatko sam sebi kroji budućnost i svoj put", zaključio je Nešić.

U Bratuncu su danas obilježene 32 godine od stradanja Srba u srednjem Podrinju i Birču.

Kopirati
Drag cursor here to close