Prijavit će SIP-u

Objavljen snimak: Pripadnik OS BiH po nalogu Staše Košarca kupuje glasove za SNSD

Srpska demokratska stranka je u posjedu audio snimka u kojem Milan Ruduljić kupuje glasove za SNSD-ovog kandidata nudeći radna mjesta.
Vijesti / Politika | 29. 09. 2024. u 16:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpska demokratska stranka je u posjedu audio snimka koji već danima kruži društvenim mrežama u kojem Milan Ruduljić, zaposlenik Oružanih snaga BiH (vojnik), po vlastitom priznanju po nalogu ministra Staše Košarca kupuje glasove za SNSD-ovog kandidata nudeći radna mjesta.

Posebno je indikativna činjenica, kako piše Raport, da je Ruduljić, navodi SDS, vojnik Oružanih snaga BiH već mjesecima u političkoj kampanji sa Stašom Košarcem što obojica javno pokazuju na društvenim mrežama.

Zaposlenici Oružanih snaga BiH prema zakonu ne smiju biti politički eksponirani ni na koji način.

"Ruduljićeva supruga je aktuelna odbornica u Skupštini općine Istočna Ilidža, gdje je do skoro obavljala funkciju i potpredsjednice Skupštine a nakon smjene ministar Košarac ju je smjestio u svoj ured kao savjetnicu. Također, Ruduljićeva supruga je nositeljica liste Srpske radikalne stranke u Istočnoj Ilidži na ovim izborima.

Očigledno Ruduljić smatra da se Košarcu i njegovom kandidatu Miroslavu Vujičiću treba odužiti ovakvim nečasnim radnjama.

Nadležne pravosudne institucije podsjećamo da je kupovina glasova i trgovima utjecajem kazneno djelo. Također, Oružane snage BiH podsjećamo da je njihov zaposlenik prekršio odredbe svog ugovora koje se tiču obveze apolitičnosti vojnika što predstavlja osnovu za suspenziju ili čak otkaz pripadnika Oružanih snaga BiH", navodi SDS.

Kopirati
Drag cursor here to close