Lista Trojke

Optužbe iz Naše stranke na račun SDP-a: Sarajevu je Mostar kao Muji Japan

Irdin Bajrović je reagirao na, kako navodi, ''poniženje koje je Naša stranka u Mostaru doživjela od Nermina Nikšića doživjela''.
Vijesti / Politika | 10. 07. 2024. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mi smo inače naučili u Mostaru da je Sarajevu Mostar ko Muji Japan'', objavio je Irdin Bajrović član Glavnog odbora Naše Stranke i član Gradskog odbora Naše Stranke Mostar.

U pismu javnosti, Bajrović je reagirao na, kako navodi, ''poniženje koje je Naša stranka u Mostaru doživjela od Nermina Nikšića''.

Nazvavši to sramotom, Bajrović je objavio kako ''nije trebalo dugo da prođe da se političke karte otvore''.

''U preraspodjeli moći unutar Trojke SDP je u slučaju Mostara pokazao bahatost i aroganciju kakva se rijetko viđa. Ponude SDP-a kada su mjesta na zajedničkim listama za Gradsko vijeće u pitanju prema Našoj stranci ne samo da su bile  bezobrazne i ponižavajuće već se iza tih ponuda krije namjera da se Naša stranka sama isključi ili čak da nestane u Mostaru iz razloga što im ne treba uteg sutra pri formiranju vlasti sa SDA i HDZ što je već dogovoreno na prethodnim sastancima između Izetbegovića i Nikšića ako je vjerovati medijima koji su pisali o tajnim sastancima lidera ove dvije stranke u posljednje vrijeme'', tvrdi Bajrović.

Dodaje kako je ''potpuni nonsens činjenica da je predsjednik SDP-a osobno sudjelovao u slaganju listi za Mostar, te je on osobno određivao tko je dobar i tko nije, a to je išlo do mjere da se čak spominjalo tko je kada napisao neki Facebook status ili tekst u kojem se dotični gospodin negativno spominjao''.

''Naša stranka je prihvatila sramotnu ponudu u kojoj neće imati ni jednog nositelja samo iz razloga da ne ruši Trojku što opravdavam iako to ne skida odgovornost rukovodstva Naše stranke zbog manje brige za Mostar, jer prema pozicijama koje smo dobili ni jedan naš kandidat nema teoretske šanse da uđe u Gradsko vijeće. Ovog puta nisam prihvatio niti potpisao kandidaturu iz razloga što ne dozvoljavam da lažna opozicija (SDP) postavlja stvari bez konsultacija i poštivanja koalicijskih partnera jer to onda nije više partnerski odnos'', napisao je.

Tvrdi da je ''Naša stranka na zadnjim lokalnim izborima svojim glasovima pored svog kandidata ubacila dodatno i vijećnika iz SDP-a''.

''Zbog pohlepe pojedinaca i neokomunističkog gledanja na život ne treba se tome nadati, jer bez glasova Naše stranke u Mostaru Trojka će biti na gubitku. SDP Mostar se pokazao po tko zna koji put da je jedna zaostala komunistička stranka koja je cijelo vrijeme u službi da održava stanje koje proizvodi SDA i HDZ, drži kao fol opoziciju na okupu dok se nekolicina pojedinaca uhljebljavaju i sređuju svoje privatne interese. Nije zato ni slučajno što ih u Mostaru napuštaju najpopularniji članovi i dužnosnici'', objavio je Bajrović.

Kopirati
Drag cursor here to close