Mostarsko zapinjanje

Pitali smo stranke o Statutu Mostara – Sigurno je samo da će opet zapeti

Kao i prije četiri godine, i uoči ovih izbora poslali smo upit strankama što misle o mostarskom Statutu i kako ga riješiti.
Vijesti / Politika | 30. 09. 2024. u 13:39 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bili smo u pravu kad smo prije četiri godine pred lokalne izbore u Mostaru napisali da ''neće ići tako lako'' kad je u pitanju Statut Grada Mostara.

I ne da nije bilo lako, bilo je nikako. Iako se pitanje Statuta nalazilo u samom vrhu prioriteta plana rada Gradskog vijeća ono nije riješeno. Na sjednicama je Statut bio više uvršten kao točka dnevnog reda, ali se nije dolazilo ni do kakvog rješenja jer se stranke o kojima sve ovisi i koje su Status uglavile u svoj sporazum, nisu mogle dogovoriti u kojem obliku ga staviti na usvajanje.

Statut je 15. ožujka 2004. nametnuo tadašnji visoki predstavnik Pady Ashdown nakon što je više puta produžavao rad povjerenstva za njegovu izradu, a sitni korak, koji je ispao mazanje očiju pred strancima, je uvrštavanja Statuta u sporazum SDA i HDZ-a BiH koji je potpisan u Mostaru u ljeto 2020. godine čime su se stran(k)e obvezale za njegovo usvajanje i izmjene.

Kao i prije četiri godine, i uoči ovih izbora poslali smo upit strankama što misle o mostarskom Statutu i kako ga riješiti.

HRS, smatra da je prvenstveno potrebno provesti Odluku Ustavnog suda BiH br. U-9/09 kojom je naloženo da se usklade članci 7.st1. i 3, 15.st2. , 17.st1. i 38.st. 1. s Ustavom Bosne i Hercegovine.

''Poslije usklađivanja ovih odredbi sa Ustavom BiH, potrebno je otvoriti veliku javnu raspravu o promjeni Statuta grada Mostara, u koju bi pored uključivanja javnosti bili i uključeni stručnjaci iz oblasti lokalne samouprave, kako bi Mostar dobio Statut spreman za europske integracijske procese, a to znači efikasnu Gradsku upravu, potpunu transparentnost u korištenju javnih resursa i trošenju proračunskog novca, reformu Javnih poduzeća, obnovu rada i preustroj Mjesnih zajednica gdje bi građanima bila osigurana veća mogućnost utjecaja na donošenje odluka koje se odnose na njihove lokalne sredine'', naveli su iz HRS-a.

Ova stranka smatra kako ''mostarski sporazum'' koji su potpisali HDZ i SDA ne može biti osnova za novi Statut Mostara, ''jer takav prijedlog očigledno predstavlja samo osnov' za buduće nesporazume i njega više uopće ne treba predlagati''.

HSS kaže kako ne nude rješenje nego ''samo način da se do njega dođe''.

''Svaki član Statuta mora biti podastrt javnosti i biti podložan javnoj raspravi i promjenama. Ne tretirati stanovnike općine kao domaće životinje i ne odlučivati o njima bez njih. Primorati da Gradsku upravu pod prisilom ako treba, javno odgovara na pitanja koja im javno postavljaju građani. Ukinuti skoro pa kriminalnu spregu suda i Gradsku upravu i dati da se revidiraju dosadašnje presude suda vezane za bespravne odluke koje je donijela Gradska uprava. Konferenciju za medije održavati jednom tjedno i po potrebi'', kažu iz HSS-a.

Neovisna kandidatkinja, Boška Ćavar, kaže kako bi podržala izravni izbor Gradonačelnika, te mogućnost svih građana da budu birani za gradonačelnika.

Elvis Redžić, neovisni kandidat, kaže kako ''Statut i zakon ovdje nema smisao''.

''Zato nemam nikakvo rješenje jer ljudi koji su sudjelovali u problemu ne mogu biti rješenje a trenutno grad vode ratne garniture političara'', kaže Redžić.

U Koaliciji za Mostar kažu kako smatraju da je ''u početnoj fazi potrebno usvojiti usuglašeni Statut koji je potpisan od strane čelnika SDA i HDZ i čiji su supotpisnici bili OHR, OSCE,  američko i britansko veleposlanstvo te Europska komisija''.

''Kasnije možemo raditi na određenim korekcijama ako se u samoj primjeni uoče eventualni nedostaci'', kažu iz koalicije predvođene SDA.

HDZ 1990 navodi kako se ''sav nerad i neozbiljnost aktualnog saziva Gradskog vijeća vidi u neusvajanju novog Statuta''.

''Grad Mostar je primjer, po njegovom uređenju multietničkog grada. Statutom moraju biti osigurana prava u predstavljanju i zastupanju svih konstitutivnih naroda i ostalih građana u Gradu Mostaru. Također, naglašavamo da bi bilo nužno da uređenje Statuta Mostara prate i drugi gradovi kao Travnik, Tuzla i Zenica. Tko predstavlja Hrvate u tim gradovima?'', pitaju iz Devedesetke.

HDZ BiH navodi kako je za njih ''ova tema vrlo jasna i više puta jasno komunicirana''.

''Važnost usvajanja Statuta je presudna za funkcionalnost i razvoj Mostara u budućnosti. Međutim, način na koji to pokušava uraditi SDA prije svih, nije način koji može proći. Dva su osnovna problema u njihovom pokušaju, prvo pozivati se na prijedlog statuta, koji je dio Mostarskog sporazuma, krajnje je licemjerno i neodgovorno. Mostarski sporazum podrazumijevao je rješenje za Mostar, ali i pitanje Izbornog zakona na razini BiH. Budući da je SDA okrenula leđa sporazumu u segmentu Izbornoga zakona jasno je da taj sporazum kao takav ne postoji. Drugi problem samoga Statuta je u sadržajnom smislu. U odnosu na iskustvo rada u ovomu mandatu jasno je da Statut koji je integriran u Mostarski sporazum treba dodatnu analizu i korekcije kako bi bio u konačnici usvojen u redovitoj proceduri. Naš prijedlog je jasan, usvojiti postojeći prijedlog Statuta u nacrtu, a nakon provedene javne rasprave i korekcija bit će sigurno usvojen na korist Grada Mostara i svih stanovnika'', navode iz HDZ-a BiH.

Po svemu sudeći, i nakon ovih lokalnih izbora, Statut će biti vruća tema u kojoj ćemo uglavnom gledati razmimoilaženja, a nije nemoguće i da se priča o njemu razvuče još četiri godine i prebaci na leđa nekom drugom sazivu.

A kako su prije četiri godine stranke uoči izbora govorile o Statutu Mostara pročitajte ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close