Obilazak

VIDEO Plenković na gradilištu nove zgrade HNK u Mostaru

Drugi dan posjeta Bosni i Hercegovini hrvatski premijer Andrej Plenković obišao je gradilište nove zgrade Hrvatskog narodnog kazališta.
Vijesti / Politika | 05. 09. 2024. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski premijer Andrej Plenković obišao je gradilište nove zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru gdje ga je dočekao ravnatelj te kazališne kuće Ivan Vukoja.

''Vlada RH je putem Središnjeg državnog ureda jedan od glavnih financijera ovog projekta. Surađujemo ne samo u tom segmentu nego i na svim drugim poljima i imamo veliku podršku od hrvatske vlade i Središnjeg državnog ureda'', izjavio je tom prigodom Vukoja.

Ravnatelj HNK istaknuo je kako se građevinski radovi za sada odvijaju planiranom dinamikom.

''U tijeku su radovi prve faze koji će biti završeni do kraja iduće godine. Proveli smo procedure za radove druge faze koji trebaju krenuti krajem ove godine i završiti se u idućoj godini. Zbog specifičnosti i veličine objekta gradnja je podijeljena na šest faza i nadam se da će sve ići kako je planirano, a to će ovisiti i od priljeva sredstava, kao i situacije na tržištu s obzirom na sve probleme u građevinskom sektoru'', dodao je Vukoja.

Ravnatelj HNK Mostar podsjetio je kako je Republika Hrvatska u gradnji zgrade HNK do sada sudjelovala s 2,7 milijuna eura.

Foto: Bljesak.info / Plenković na gradilištu nove zgrade HNK u Mostaru

Hrvatski premijer dan je  započeo sastankom s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem u Domu HDZ-a BiH.

Foto: Bljesak.info / Plenković na gradilištu nove zgrade HNK u Mostaru

Nakon čega se sastao s čelnicima tvrtke Aluminij Industries smještene u Mostaru.

''Na sastanku s predsjednikom Abraham grupe Amirom Grossom Kabirijem raspravili smo daljnje planove poslovanja Aluminija u Mostaru. Hrvatska snažno podržava projekt Južne plinske interkonekcije koji će osigurati još povoljnije uvjete za razvoj ove strateški važne tvrtke za BiH'', objavio je Plenković na svom X profilu.

U 11.30 sati nazočit će svečanosti uručenja ugovora Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u galeriji Biskupijskoga centra nakon čega su planirane zajedničke izjave za medije.

Kopirati
Drag cursor here to close