Live na Bljesku

Rahimić i Bevanda - padale su ponude za koalicije

Uz ove kandidate, koji su već odmjerili svoje argumente u ranijim sučeljavanjima, htjeli smo sučeliti i nositelja liste Koalicije Grade moj, Sanela Kajana, nositelja liste HDZ-a BiH, Marija Kordića, te nositelja liste koalicije Trojke, Sanjina Hadžio
Vijesti / Politika | 03. 10. 2024. u 07:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Trebali bi formriati koaliciju i volio bi u budućnosti formirati koaliciju oko ključnih pitanja, treba proteći vremena nećemo biti idealisti. Ali s obzirom da vidim kako HRS konstantno kritikuje HDZ i gradonačelnila ne vidim zašto ne bi ponudili suradnju'', rekao je Đani Rahimić nositelj liste Soscijal demokratske akcije (SDA) za gradsku izbornu jedinicu, u večerašnjoj debati sa Slavenom Bevandom nositeljem liste ispred Hrvatske republikanske stranke (HRS).

''Smatrate da treba drugačije i može bolje, a i mi smatramo zašto ne bi imali vrstu suradnje. Ja ne vidim nikakv problem, rado ću udružiti snage s bilo kim s kim imamo isti program i viziju, ja sam rekao vizije i ideje i drago mi je da ih neko ukrade, ako je dobra i ako će nešto donijeti građanima, ja se neću ljutiti'', kazao je Rahimić, pozivajući HRS da razmotri opciju ako neće podržati HDZ da podrži Rahimića i njegovu koaliciju, ili obrnuto, te da se ''formira lijepa priča''.

No je li takva suradnja moguća?

''Mi kritikujemo HDZ, mi smo kritizirali i SDA, mi smo vladajuću većinu kritizirali, a malo više HDZ'', rekao je Bevanda navodeći da su u vijeću surađivali sa svakim tko ima dobru ideju, koje nisu osporavali.

No kaže i ukradeno je puno ideja HRS-a.

''Hvala Bogu nek su ukradene, ukradite i ideju za subvenioniranje produženog boravka i bolje opremanje učionica...'', kaže Bevanda navodeći da je jedno pitanje gdje sigurno neće biti koalicija a to je novi prostorni plan, čiju odluku o usvajanju so donijeli 2022. godine a koji će tretirati budućnost javnog prostora idućih 20 godina.

O čemu su sve razgovarali jedini kandidati koji su se odazvali, kako bi se razgovorom i predstavljanjem približili javnosti pogledajte na videu.

Bevanda i Rahimić su između ostalog prokomentirali i političke programe, problem Statuta i njegova potencijalna rješenja, preustroj javnih poduzeća, posebice su govorili o JP Komunalno, kampanju koje je protekla bez tenzija, ali i dosljednost što se redovito odazivaju na sve debate i pozive koje su dobili kako bi ih građani bolje upoznali.

Uz ove kandidate, koji su već odmjerili svoje argumente u ranijim sučeljavanjima, htjeli smo sučeliti i nositelja liste Koalicije Grade moj, Sanela Kajana, nositelja liste HDZ-a BiH, Marija Kordića, te nositelja liste koalicije Trojke, Sanjina Hadžiomerovića. No, spomenuti kandidati nisu željeli sudjelovati.

Prvi su u potpunosti izgonorirali poziv, dok su se drugi pravdali da je sučeljavanja dosta, a neki su kasno odgovorili kmentirajući ranije preuzete obveze. A pitanje je kada ćete biti dostupni javnosti ako ne sada kad se predstavljate i tražite njihovo povjerenje.

Kopirati
Drag cursor here to close