Biranje

Šutnje i galame u Mostaru: Oni zadovoljni, birači nezainteresirani

Slogani i programi, koje neke stranke kao da skrivaju, nisu ni bili toliko primamljivi.
Vijesti / Politika | 29. 09. 2024. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarsko Gradsko vijeće zadovoljno je svojim radom pa je tako usvojilo izvješće o svojem radu i zaključilo kako je dovoljno samo 43 posto odrađenog posla od onoga što su zacrtali. Potom nisu ni zasjedali jer su se svi dali u predizborne pripreme kako bi si ponovno osigurali mandat u vijećnici u kojoj pojedini vijećnici nisu rekli niti riječ.

  / 

U analizama rada Gradskog vijeća Grada Mostara, moglo se dotaknuti svega. No, za oko zapinje recimo da se o problemima Roma u Mostaru uopće nije govorilo i da se ta populacija spominje samo u negativnim kontekstima vezanima za prosjačenje i narušavanje turističkog lica grada.

  / Romi u Mostaru - Populacija za koju nitko ne brine pa ni oni sami za sebe

S druge strane, o mladima se nešto i pričalo. Donesena je strategija za mlade u kojoj stoji primjerice broj mladih koji su napustili Mostar a koji pokazuje kako dobar dio njih ne vidi svoju budućnost ovdje.

No, to nije bilo dovoljan motiv strankama da predizborni jezik prilagode mladima, da svoje poruke i programe promoviraju na način prihvatljiv mladima i da ih, sve manje zaineresirane, privuku da im dadnu glas i da im pokažu kako misle i na njih.

  / Izvor: Raport

Slogani i programi, koje neke stranke kao da skrivaju, nisu ni bili toliko primamljivi. Neki su se ponavljali, neki su bili varijacija na prošloizbornu temu, ali svi, otprilike, poručuju isto – a to je da su baš oni pravi izbor.

  / Slogani 2020. i 2024.

 

Kopirati
Drag cursor here to close