Devedesetka

Traži se sjednica za smjenu Džafera Alića

Klub HDZ-a 1990 zatražio je da se žurno sazove sjednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o smjeni njezina predsjedatelja.
Vijesti / Politika | 09. 09. 2024. u 14:58 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub zastupnika HDZ-a 1990 u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije uputio je inicijativu za smjenu predsjedavajućeg Skupštine Džafera Alića.

U inicijativi se navodi kako se radi o Alićevom neprimjerenom djelovanju, neprihvatljivom širenju nacionalne netrpeljivosti, vrlo ozbiljnog derogiranja Ustava HNŽ.

''To smatramo neustavnim djelovanjem i vrlo opasnim za buduće odnose kako u našoj županiji tako i u Bosni i Hercegovini.  Nositelji javnih funkcija moraju biti primjer odgovornog ponašanja u javnom prostoru, a naročito moraju biti čuvari Ustava i Zakona. ovakvo ponašanje je potpuno suprotno od toga'', navodi se u inicijativi koju potpisuje predsjednik Kluba HDZ 1990 Ivan Odak.

Klub HDZ-a 1990 zatražio je da se žurno sazove sjednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o smjeni njezina predsjedatelja.

Podsjetimo, Alić je gostujući na Bir TV govorio je o tome tko su vlasnici BiH a tko podstanari poručujući kako su oni prljavi i da iza njih treba čistiti popravljati.

Reagirao je na to Damir Džeba, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Skupštini HNŽ, rekavši kako je Alić ''izjavio nedopustive i skandalozne stavove brutalno vrijeđajući Hrvate i Srbe u BiH, nazivajući ih podstanarima u BiH''.

Pored njega, reagirao je i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije i predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović rekavši kako su ''skandalozne teorije o vlasništvu nad BiH poziv su na progon Hrvata i Srba iz BiH''.

Kopirati
Drag cursor here to close