Što kaže istraga?

FBI objavio nove rezultate istrage atentata na Trumpa

FBI provodi opsežnu istragu o pucnjavi na Trumpa koja se dogodila na predizbornom skupu.
Vijesti / Svijet | 18. 07. 2024. u 19:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SAD-a Joe Biden pozitivan je na koronavirus, potvrdila je Bijela kuća nakon što je bio na događaju u Las Vegasu na kojem je trebao održati govor. Republikanci pak nastavljaju svoju konvenciju, a FBI je objavio nove rezultate istrage atentata na Donalda Trumpa.

''Donald Trump danas će održati svoj prvi veliki govor nakon pokušaja atentata. Po svemu sudeći, taj događaj ostavio je dubok dojam na njega i očekuje se nešto drugačiji ton'', rekla je prilikom javljanja iz Milwaukeeja novinarka HRT-a Branka Slavica.

Kako je naglasila, "napisao je potpuno novi govor, koji je sam sastavio i da još uvijek radi na njemu".

''Americi želi poslati poruku o jedinstvu, nadi i optimizmu. To ne znači da Trump neće kritizirati Bidenovu administraciju. Njegova obećanja i dalje ostaju ista: Amerika prva, masovna deportacija ilegalnih migranata, drukčija energetska politika i prestanak bezrezervne potpore Ukrajini'', nastavila je.

Ustvrdila je kako došlo do nečeg što je bilo teško zamisliti ne tako davno, a to je stavljanje Republikanaca pod potpunu kontrolu.

''Večeras bi ovdje trebala sjediti njegova supruga Melania, kći Ivanka, a očekuje se i dolazak poduzetnika Elona Muska'', dodala je, prenosi HRT.

Bijela kuća tvrdi kako Biden ima blaže respiratorne smetnje, te da je prebačen obiteljsku kuću u Delawaru, gdje je stavljen u samoizolaciju.

Primio je i prvu dozu lijeka Paxlovida. Pri povratku iz Las Vegasa američki predsjednik Joe Biden u zrakoplovnoj vojnoj bazi u Doveru odgovarao je na novinarska pitanja. Pitali su ga za komentar navodne preporuke vođe demokratske većine u Senatu - Chucka Schumera, kako bi bilo najbolje da povuče svoju kandidaturu za reizbor.

Biden je samo odgovorio da se osjeća dobro. U međuvremenu, objavljeni su i dijelovi prije snimljenog Bidenova intervjua.

''Razgovarao sam s Trumpom o nekim važnim pitanjima. Svi su se složili da trebamo spustiti ton retorike o nasilju. Tomu nema mjesta. Ne može se govoriti da ćemo se, ako ja dobijem izbore, kupati u krvi, a on je tako govorio'', poručio je Biden.

Kopirati
Drag cursor here to close