Velika vojna vježba

Ruski brodovi stižu na Kubu, neće nositi nuklearno oružje

Četiri ruska broda, uključujući podmornicu na nuklearni pogon, stižu u Havanu sljedeći tjedan, izjavili su kubanski dužnosnici u četvrtak, navodeći "povijesno prijateljske odnose" između obiju nacija
Vijesti / Svijet | 08. 06. 2024. u 21:32 S.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četiri ruska broda, uključujući podmornicu na nuklearni pogon, stižu u Havanu sljedeći tjedan, izjavili su kubanski dužnosnici u četvrtak, navodeći "povijesno prijateljske odnose" između obiju nacija i eskalaciju napetosti oko zapadne vojne potpore Ukrajini u njezinom ratu s Rusijom, piše France24.

Ministarstvo vanjskih poslova Kube objavilo je u priopćenju kako će brodovi biti u Havani između 12. i 17. lipnja, napominjući kako niti jedan od njih neće nositi nikakvo nuklearno oružje uz uvjeravanje kako njihova nazočnost "ne predstavlja prijetnju regiji".

Objava je uslijedila dan nakon što su američki dužnosnici rekli kako je Washington pratio ruske ratne brodove i zrakoplove koji su trebali stići na Karibe radi vojne vježbe.

Dužnosnici su rekli da je ruska vojna nazočnost značajna, ali ne i zabrinjavajuća.

- Posjeti mornaričkih jedinica iz drugih zemalja povijesna su praksa revolucionarne vlade s nacijama koje održavaju odnose prijateljstva i suradnje, dodaje se u priopćenju, prenosi CNN.

Moskva još nije potvrdila informacije koje je iznijela Kuba.

 

Kopirati
Drag cursor here to close