Bogata nagrada

SAD nude 20 milijuna $ za informacije o Irancu koji je planirao atentat na Trumpovog suradnika

Američka nagrada za informacije o ovoj osobi dolaze u isto vrijeme kada Trump govori o opasnosti po svoj život koja dolazi iz Irana.
Vijesti / Svijet | 27. 09. 2024. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SAD nude 20 milijuna dolara za bilo kakvu informaciju koja bi dovela do uhičenja Shahrama Poursafija, Iranca za kojeg se sumnja da je planirao atentat na Johna Boltona, suradnika bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

Prema navodima američkih dužnosnika, Poursafi je dio iranske revolucionarne garde, a u SAD-u je nudio 300.000 dolara za organizaciju ubojstva Johna Boltona, koji je od 2018. do 2019. godine, tijekom Trumpove administracije, bio nacionalni savjetnik za sigurnost.

Američka nagrada za informacije o ovoj osobi dolaze u isto vrijeme kada Trump govori o opasnosti po svoj život koja dolazi iz Irana.

Iz Teherana su više puta negirali planove za atentat na Trumpa, mada je jasno da je on puno oštriji u retorici i potezima prema ovoj državi nego što je to slučaj s aktualnim predsjednikom SAD-a Joeom Bidenom.

Vrijedi istaknuti i da je američko ministarstvo pravde podiglo optužnicu protiv više iranskih državljana zbog hakerskog napada na kampanju Donalda Trumpa.

Prema navodima optužnice, nudili su medijima i čelnicima Demokratske stranke inkriminirajuće informacije o Trumpu, koje su oni odbili.

Iranski dužnosnici  su više puta negirali i ove optužbe, rekavši kako se ne miješaju u američke izbore.

Kopirati
Drag cursor here to close