Premijer

Srbija: Cilj Kosova je izazvati rat

Srbijanski premijer je rekao kako ''srpski narod trpi neviđen teror, posebno na sjeveru, s ciljem da se izazovu ishitrene reakcije i da se ode u sukobe i ratove, što Srbi ne žele''.
Vijesti / Svijet | 31. 08. 2024. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Srbije Miloš Vučević rekao je danas da premijer Kosova Albin Kurti jednostranim akcijama želi isprovocira ishitrenu reakciju Srbije, ali da Beograd, usprkos gotovo neodrživoj situaciji na Kosovu, ne smije odgovoriti na provokacije, te naglasio da konkretne mjere mora poduzeti međunarodni faktor.

Vučević je rekao da Kurtiju ostaje samo još da upadne u škole i vrtiće.

"U sve je upao i zatvorio i svaki put vidimo reakcije koje su oštre, ali bez rezultata. Međunarodni faktor mora poduzeti konkretne mjere", izjavio je Vučević novinarima u Domu narodne skupštine Srbije gdje je otvorio godišnji skup dijaspore.

Rekao je kako ''srpski narod trpi neviđen teror, posebno na sjeveru, s ciljem da se izazovu ishitrene reakcije i da se ode u sukobe i ratove, što Srbi ne žele''.

Vučević je izrazio uvjerenje da Kfor ima svijest o vlastitoj odgovornosti za sigurnost svih na Kosovu i Metohiji, te pozvao na konkretno reagiranje.

Kosovski specijalci upali su u petak poslije podne u četiri privremena organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, u bolnički krug Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica u prostorije Fonda MIO, prostorije Ureda za Kosovo i Metohiju Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Kopirati
Drag cursor here to close