Tivat

Uhićenje u Crnoj Gori: Državljanina BiH držao kao roba

Službenici crnogorske policije uhitili su u Tivtu G.S. koji se sumnjiči za kazneno djelo trgovina ljudima i držanje državljanina BiH u položaju roba.
Vijesti / Svijet | 21. 08. 2024. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici crnogorske policije uhitili su u Tivtu lice čiji su inicijali G.S. (40) koji se sumnjiči za kazneno djelo trgovina ljudima i držanje državljanina BiH u položaju roba.

"Osoba G.S. sumnjiči se da je državljaninu BiH, prijeteći, zadržavao osobne isprave i držao ga u položaju ovisnosti i kontrolirao ga u cilju eksploatacije za rad u jednom ugostiteljskom objektu u Tivtu koji je u vlasništvu G.S.", navodi Uprava policije, a prenose Nezavisne.

u priopćenju se navodi se da je na početku zaposlenja G.S. doveo u zabludu oštećenog i oduzeo mu putovnicu kada je kao razlog za to naveo sačinjavanje ugovora o radu za ovo lice, što nije učinio do dana prijave.

"G.S. je 3. kolovoza oko 23:00 sata odveo oštećenog u šumski predio u mjestu Luštica i držeći u rukama podesno sredstvo, uputio mu više riječi prijeteće sadržine po život i tijelo. Tom prilikom mu je oduzeo i osobnu kartu i vozačku dozvolu", navedeno je u priopćenju Uprave policije Crne Gore.

Policija je prikupila obavještenja od više građana, izvršila pretrese na više lokacija i poduzela niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti što je rezultiralo uhićenjem G.S. koji će uz kaznenu prijavu biti priveden postupajućem tužitelju na dalju nadležnost.

Od izvršitelja su oduzeti osobni dokumenti na ime oštećenog, koji su mu vraćena.

Kopirati
Drag cursor here to close