Nemam ti kad

Vučić odbio Putina: Imam važnije goste

Vučić je rekao kako nije zemlja nezavisna samo ako okači svoju zastavu i ima svoju vojsku, već ako sama donosi svoje odluke.
Vijesti / Svijet | 05. 09. 2024. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je prije desetak dana dobio poziv predsjednika Rusije Vladimira Putina da se pridruži summitu BRICS-a koji se održava od 22. do 24. listopada u Kazanju, ali je naveo da će tada imati važne goste iz inozemstva.

Gužva u šesnaestercu

"Imamo mnogo važnih posjeta, kako to klinci kažu - gužva u šesnaestercu. Hvala ljudima iz BRICS-a na pozivu i predsjedniku Putinu. Imamo i New York, i već sada znam da ću imati razgovore s najmanje šest predsjednika i s najmanje sedam ili osam premijera na marginama sjednice Opće skupštine UN", rekao je Vučić novinarima.

Naveo je i da Beograd obilježava 80 godina od oslobođenja 20. listopada, dodajući da će tada biti priređeni brojni programi i planovi.

"Ne zaboravite da je 80-godišnjica oslobođenja Beograda 20. listopada i Crvena armija je ta koja je najvećim dijelom uz pomoć naših trupa oslobodila Beograd i donijela slobodu našoj zemlji zajedno i s Rusijom i svima drugima koji su sudjelovali u oslobađanju", rekao je Vučić.

Rekao je kako je Srbija neovisna zemlja koja samostalno donosi svoje odluke, da je na europskom putu, ali da poštuje zemlje koje su joj tradicionalni prijatelji, kao i da ga zanima samo politika izgradnje i napretka Srbije.

Čaradak ni na nebu ni na zemlji

Na pitanje novinara tijekom obilaska radova na brzoj cesti Šabac - Loznica je li Srbija između istoka i zapada, Vučić je rekao da je Srbija na svom mjestu i da iako je na europskom putu poštuje svoje tradicionalne veze i prijateljstva s Rusijom, Kinom, Azerbajdžanom i drugim zemljama.

"Srbija ima svoju politiku, 12 godina slušam pridike i predavanje da smo kao čaradak ni na nebu ni na zemlji. Da li je ovaj put ni na nebu ni na zemlji ili na zemlji kojom hodate? Jer je to politika realnosti, ozbiljnosti i politika poštovanja suvereniteta u odlučivanju", naglasio je Vučić.

Naveo je kako nije zemlja nezavisna samo ako okači svoju zastavu i ima svoju vojsku, već ako sama donosi svoje odluke.

''I to je ono što mi radimo kao nezavisna zemlja'', rekao je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close