Natječaj otvoren 8. srpnja

MUP HNŽ zapošljava: Policajci će morati znati plivati

MUP HNŽ raspisao javni oglas za prijem 145 policijskih službenika i to 120 u činu ''policajac'' i 25 u činu ''mlađi inspektor''.
Gospodarstvo / Posao | 08. 07. 2024. u 19:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanske županije su, kako je potvrđeno za Avaz, raspisali javni oglas za prijem 145 policijskih službenika i to 120 u činu ''policajac'' i 25 u činu ''mlađi inspektor''.

Ovaj natječaj je službeno objavljen u ponedjeljak, 8. srpnja.

Kadrovski deficit u MUP-u HNŽ poprimio je ozbiljne razmjere. Kako je to obznanio šef policije u HNŽ, Robert Perić, pravilnikom o sistematizaciji propisana su 962 radna mjesta za policijske službenike kojih je trenutno 581.

''Nedostaje nam , dakle, 381 policijski službenik, a tijekom ove i naredne godine bit će umirovljeno 240 policijskih službenika. Također, početkom 2026. godine u mirovinu će otići još oko 60 policijskih službenika, a u pitanju je takozvana ratna generacija'', rekao je Perić.

U ovoj godini je zaposleno 30 policijskih službenika u činu mlađi inspektor. U rujnu će ih biti zaposleno 130 u činu policajca.

Na prethodni natječaj je stiglo preko 1.000 prijava u MUP HNŽ.

''Mislim da to govori dovoljno o tome koliko je zanimanje policajac atraktivno i drago nam je da je na tom natječaju bilo toliko prijava i da smo mogli izabrati najbolje. Promijenili smo pravilnike u jednom dijelu, odnosno, pooštrili smo, jer do sada, naprimjer, nismo imali provjeru vještine plivanja. Budući da imamo rijeke, jezera i more onaj tko želi biti policajac mora znati i plivati'', rekao je Perić.

Također, kandidati koji imaju tetovaže na glavi, vratu, donjem dijelu nadlaktice, podlaktice i šake bit će isključeni iz daljeg procesa odabira. To se odnosi i na one koji na bilo kojem dijelu tijela imaju tetovaže neprimjerenog sadržaja, odnosno, koja je po sadržaju i izgledu uvredljiva za javnost ili radno okruženje, a posebno, nepristojne, grube, nasilničke, rasističke, sekstističke, homofobne i femicidne.

Bonus video: 

Video: Njega kože ljeti - stručni savjeti za bebe i odrasle | Bljesak - Rastući s djecom
Kopirati
Drag cursor here to close