Lider u namjenskoj industriji

IGMAN d.d. Konjic: Poslovni prihodi do kraja srpnja 2024. veći od 130 milijuna KM

Poslovni rezultati tijekom prvih šest mjeseci ove godine pokazali su kako je tvrtka Igman d.d. Konjic ostvarila prihode veće od 130 milijuna KM.
Gospodarstvo / Tvrtke | 15. 07. 2024. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslovni rezultati tijekom prvih šest mjeseci 2024. godine potvrđuju činjenicu da će kompanija IGMAN d.d. Konjic i u 2024. godini ostati lider u namjenskoj industriji, navodi se u priopćenju ove kompanije.

Još jedna u nizu uspješna godina dokaz je, kako tvrde, odgovornog poslovanja s vidljivim rezultatima rasta što IGMAN dugi niz godina svrstava u fabrike koje imaju izuzetno važnu ulogu u gospodarskom razvoju Bosne i Hercegovine.

"Menadžment koji pažljivo analizira nove trendove u razvoju municije malog kalibra, prateći zahtjeve vojnog i komercijalnog tržišta, u kontinuitetu je posvećen jačanju kompanije na sve konkurentnijem, inovativnijem i profitabilnijem globalnom tržištu obrambene industrije", priopćeno je.

U prvih šest mjeseci 2024. godine IGMAN je proizveo i prodao streljivo u vrijednosti od 91 milijun KM, dok je do kraja srpnja planiran dodatni izvoz u vrijednosti od 40 milijuna KM, što je ukupan poslovni prihod koji premašuje 130 milijuna KM za sedam mjeseci.

"Kada govorimo o globalnom tržištu i izvozu, treba istaknuti da je riječ o međunarodnim tenderima na kojima IGMAN ravnopravno sudjeluje s drugim proizvođačima. Oružane, policijske i specijalne snage zemalja koje nisu pod sankcijama ili embargom naši su kupci. Trenutno najveća izvozna tržišta su: SAD, Egipat, Saudijska Arabija, Turska, Irak, Malezija...", zaključili su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close