Najplaćenije "ružno pače"

Sandra Bullock - glumica čiji je život gotovo 'prepisan' iz nekog filma

Proboj u karijeri napravila je sredinom 1990-ih, ulogama u filmovima 'Brzina' i 'Dok si spavao'. Dobitnica je Oscara i Zlatnog globusa za najbolju glumicu u drami za ulogu u filmu 'Priča o prvaku' (The Blind Side).
Kultura / Film TV | 26. 07. 2024. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sandra Bullock jedna je od najuspješnijih glumica i jedno od najprepoznatljivijih lica Hollywooda, a nekoć su je mnogi opisivali kao "ružno pače". Lijepa i svestrana glumica upravo je proslavila i 60. rođendan.

Sandra Annette Bullock rođena je u Arlingtonu, Virginia, 26. srpnja 1964. godine. Zanimljivo: majka Sandre Bullock bila je učiteljica njemačkog jezika i operna pjevačica. Njezini su se roditelji čak vjenčali u Njemačkoj. Iako je Bullock rođena u Washingtonu, DC, odrasla je govoreći njemački.

Proboj u karijeri napravila je sredinom 1990-ih, ulogama u filmovima Brzina i Dok si spavao.

Dobitnica je Oscara i Zlatnog globusa za najbolju glumicu u drami za ulogu u filmu Priča o prvaku (The Blind Side).

Odrastajući u obitelji dramskih umjetnika i opernih pjevačica, Sandra je rano otkrila da joj je gluma strast, pa je odmalena počela brusiti svoj talent. I isplatilo se, jer 2010. i 2014. bila je najplaćenija glumica Hollywooda, a nekoliko su je puta uključili i na liste najljepših žena svijeta.

Video: Sandra Bullock Wins Best Actress | 82nd Oscars (2010)

Ova oskarovka prošla je dalek put od svojih glumačkih početaka kada su joj u rodnoj Virginiji profesori glume govorili da će teško uspjeti u svijetu slave i glamura jer nije dovoljno mršava niti klasično lijepa.

Njezine oštre crte lica, veliki osmijeh i tamne oči možda nisu bile stvorene za uloge ljepotica i princeza iz bajki, ali Sandra je upravo zbog svoje različitosti uspjela postati prepoznatljiva.

Prvu manju ulogu dobila je 1987., no pažnju publike trebala je pričekati još pet godina. Tako je 1993. u akcijskom filmu "Demolition Man" završila u rubrikama filmskih recenzija, gdje su je kritičari pohvalili.

Sljedeće godine Sandra je doživjela prvu prijelomnicu u karijeri. Film "Brzina" sa Keanuom Reevesom lansirao ju je na crvene tepihe mnogih važnih događanja, a nakon te uspješnice za Sandru je sve počelo teći glatko.

Snimivši niz romantičnih komedija 90-ih godina uspješno je zakoračila u novi milenij i snimila hit "Cura na zadatku". Mnogi ju pamte upravo po toj ulozi mlade muškobanjaste policajke koja se zbog tajnog zadatka mora pretvarati da je misica.

Novo tisućljeće donijelo je Sandri ozbiljnije uloge, a s njima su došle i prve velike filmske nagrade. Lijepa glumica osvojila je 2009. Oscara za najbolju žensku ulogu u drami "The Blind Side".

Za istu je nagradu nominirana i četiri godine kasnije za film "Gravitacija", za koji je bila plaćena više no ijedna druga glumica te godine.

Sandra je 90-ih bila u ljubavnim vezama s kolegama glumcima Ryanom Goslingom i Matthewom McConaugheyjem, no tek se 2005. udala za buntovnog motociklista i televizijskog voditelja Jesseja Jamesa. 

Video: Top 20 Greatest Sandra Bullock Movies

Razveli su se nakon što je 2010. godine više žena istupilo u medije i otkrilo kako su imale stalne seksualne odnose s Jamesom za vrijeme njegova braka sa Sandrom.

Sandra je odlučila posvojiti dvoje djece i posvetiti se sama sebi. Muškarci je ipak nisu ostavljali na miru, pa je imala i vrlo ozbiljnih zakonskih problema s pojedinim fanovima koji su se opsjednuto pratili.

Thomas James Weldon, Sandrin obožavatelj, umislio si je da mora osvojiti njezino srce pa ju je manično počeo slijediti kamo god bi išla. Glumica je tražila da mu se izda zabrana prilaska, a na kraju je završio i u duševnoj bolnici.

No to nije bio jedini neugodan susret glumice i njezinih obožavatelja. Dokaz da slava nije uvijek blagoslov jesu priče o pomahnitalim fanovima koji ne poznaju granice. Sandri je u dom provalio Joshua James Corbett 2014. godine, a glumica se zaključala u kupaonicu i nazvala policiju.

Kada je policija pokušala uhititi Corbetta, on se odbio predati i sam si je zadao ubodne rane i na taj način počinio samoubojstvo.

Ostala je i nakon toga samosvojna i stabilna poslovna žena, u novije vrijeme više posvećena djeci. Ima sina Louisa i kćer Lailu. Oboje su posvojeni, a Bullock ih odgaja kao samohrani roditelj. 

Video: Top 10 Sandra Bullock Movies

Glumica je Bryana 2015. godine upoznala Bryana Randalla, kada je fotografirao rođendan njezina sina Louisa, a njihov sudbonosni susret dogodio se pet godina nakon njezina turbulentnog razvoda od Jesseja Jamesa.

S njim je živjela u partnerstvu sve do njegove smrti u kolovozu prošle godine. Par nije imao zajedničku djecu, ali zajedno su odgajali Sandrinu posvojenu djecu.

Randall je bolovao od ALS-a, progresivne neurodegenerativne bolesti iliti amiotrofične lateralne skleroze koja se još naziva i bolest Loua Gehriga, prema slavnom igraču bejzbola kojemu je dijagnosticirana 1939. godine. Dovodi do paralize mišića, nepokretnosti i naposljetku do smrti.

Kada je glumica 2022. snimila akcijsku komediju s Channingom Tatumom "Izgubljeni grad", objavila je da joj zbog osobnih razloga treba dugi odmor. Potom je početkom kolovoza prošle godine objavljeno da je Randall podlegao bolesti.

Bullock je i žena koja stoji iza produkcijske kuće Fortis Films. Osnovala ju je kasnih 1990-ih, a tvrtka je producirala poznate filmove kao što su Hope Floats, Practical Magic, Miss Congeniality, All About Steve i najnoviji, The Lost City. Zanimljivo je primijetiti da je također glumila u svima njima.

Budući da je majstor za sve, također vodi uspješan restoran u Austinu, TX, pod nazivom Walton’s Fancy & Staple.

Poznata je kao jedna od prvih slavnih osoba koje su dale velikodušne donacije bez da su to javno objavile, bilo kao odgovor na prirodnu katastrofu ili kao potpora naporima u prikupljanju humanitarnih sredstava. Računa se da su njezine donacije premašile izbos od 5 milijuna dolara. 

Video: Ocean's 8 (2018) - Con Artistry Scene
Kopirati
Drag cursor here to close