Promocija u Tomislavgradu

Predstavljena zbirka pjesama 'Nebo i zemlja', autorice Jelene Protrke

Promocija je upriličena u nedjelju u dvorani Skupštine Hercegbosanske županije, u organizaciji ogranka Matice hrvatske Tomislavgrad.
Kultura / Knjige | 02. 09. 2024. u 10:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Tomislavgradu 

Promocija zbirke poezije ''Nebo i Zemlja'', autorice Jelene Protrke upriličena je u nedjelju u dvorani Skupštine Hercegbosanske županije, u organizaciji  ogranka Matice hrvatske Tomislavgrad.

''U zbirci pjesama mlada autorica živi u današnjem vremenu površnosti i lakoumnog shvaćanja života, pjesnički upozorava sebe, svoju generaciju i sve nas da nam Nebo i zemlja kao jedinstvena, a ne razdijeljena struktura ,može poslužiti kao poziv i primjer kako treba pogledati svojoj duši u dno, svijetu u strukturu, narodu u oči ,svom životu u beskraj, u vječnost i živjeti dublje ,odgovornije i ozbiljnije'', kazao je u ime organizatora profesor Mate Kelava.

Jelenine pjesme može shvatiti pjesnik ,čovjek filozof, teolog svako velebno biće, muško i žensko, kazao je don Ilija Drmić koji je, uz pjesnikinju Miljenku Koštro, govorio o ovoj knjizi.

Inače, autorica Jelena Protrka je maturantica Gimnazije fra Grge Martića Posušje čija se zbirka poezije ''Nebo i Zemlja'' sastoji od sedam poglavlja, a pjesme su duhovne, domoljubne, pejzažne i misaone tematike.

Kopirati
Drag cursor here to close