Brzo i lako

Kako ukloniti naljepnice sa stakla uz pomoć ove jednostavne metode?

Za uklanjanje naljepnica sa stakla, trebat će vam određeni sastojci koji će proces učiniti lakšim i bržim.
Lifestyle / Flash | 02. 10. 2024. u 13:45 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako ste netko kome smetaju naljepnice na staklenkama, donosimo vam jednostavnu metodu koja će vam pomoći da ih se riješite zauvijek. Bez obzira na to radi li se o cijeloj naljepnici ili samo ostacima, na ovaj način ćete se brzo i lako riješiti naljepnica na staklenkama, prenosi The Kitchn.

Kako ukloniti naljepnice sa stakla?

Za uklanjanje naljepnica sa stakla, trebat će vam određeni sastojci koji će proces učiniti lakšim i bržim.

  • Soda bikarbona
  • Deterdžent za suđe
  • Hvataljka

Kako koristiti sodu bikarbonu ili sredstvo za pranje posuđa za uklanjanje naljepnica sa stakla

Nakon što skinete što više naljepnice, napunite lonac do 3/4 vode i stavite ga na štednjak. Pažljivo stavite staklenke u lonac. (Vjerojatno ćete ih morati nagnuti kako biste ih napunili vodom tako da potonu!)

Uključite plamenik na najjaču razinu i pospite malo sode bikarbone ili malo tekućeg sredstva za pranje posuđa i malo promiješajte. 

Možete pustiti staklenke da krčkaju dok se naljepnice same ne odlijepe ili možete hvataljkama pažljivo potaknuti naljepnice da se odlijepe.

Koristite hvataljke da izvadite svaku staklenku i ostavite ih da se ohlade na kuhinjskoj krpi. Ako još uvijek ima tragova naljepnice ili ljepljivog ostatka na staklu, istrljajte te dijelove sodom bikarbonom — staklo bi se trebalo očistiti za nekoliko sekundi.

Operite staklenke sapunom i toplom vodom i spremne su za korištenje.

Sada možete uštedjeti na kupnji novih staklenki za pohranu ili posuda za piće tako što ćete jednostavno ponovno upotrijebiti svoje prazne staklenke za kisele krastavce, masline i salsu — bez dosadne naljepnice ili ljepljivog ostatka. Osim što je ovo dobro za okoliš, dobro je i za vaš novčanik. Najbolja stvar? Sve ovo bi vam trebalo oduzeti samo nekoliko minuta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close