''Stazama predaka''

Mostar: Predstavljen panoramski okvir i edukativne ploče uz stazu prema Humu

U Mostaru je predstavljen panoramski okvir i edukativne ploče uz stazu prema Humu koju su izradili učenici likovne škole sa svojim profesorom Željkom Korenom.
Lifestyle / Flash | 28. 06. 2024. u 22:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak 27. lipnja 2024. na brdu Hum u Mostaru uz druženje i okrjepu, obilježen je završetak projekta ''Stazama predaka'' koji je realizirao HPD Prenj 1933 u suradnji sa Zavodom za školstvo Mostar, Srednjom likovnom školom Gabrijela Jurkića Mostar a pod pokroviteljstvom Instituta za razvoj mladih Kult.

Predstavljen je panoramski okvir i edukativne ploče uz stazu prema Humu koju su izradili učenici likovne škole sa svojim profesorom Željkom Korenom. Pojedini sudionicu su prošli planinarskom stazom koju su uredili i markirali članovi HPD Prenj 1933 te su mogli vidjeti i postavljene ploče s posebnim obilježjima brda Hum i Mostara.

Foto: PR / Predstavljen panoramski okvir i edukativne ploče uz stazu prema Humu

Kroz navedeni projekt, učenici su sudjelovali u planinarenju na okolnim brdima oko Mostara, Hum i Planinicu, koje su organizirali planinarski vodiči HPD Prenj 1933. Tijekom izleta realiziranih u travnju i svibnju, imali su priliku sudjelovati na radionicama psihologa te biti aktivni sugovornici na temu višestruke koristi za mentalno i psihičko zdravlje boravkom u prirodi i tjelesnoj aktivnosti, ali i upoznati su sa određenim vježbama i tehnikama opuštanja.

Kroz istraživački i praktični rad, primjenom različitih tehnika rada od skiciranja, oslikavanja, graviranja, modeliranja, usvojili su, ali i primijenili određena znanja tijekom projekta.

Foto: PR / Predstavljen panoramski okvir i edukativne ploče uz stazu prema Humu

Na koncu, izradili su panoramski okvir, izdvojili određene posebnosti prirodne i kulturne baštine okolice Mostara i ugravirali ih na edukativnim pločama. Ovaj produkt učenika likovne škole, ostaje kao svojevrsni trag gradu Mostaru, njegovim građanima, ali i svim posjetiteljima grada na Neretvi.

Video: NE MOŽETE U STARKAMA IĆI U PLANINU, NOGE SU NAJVAŽNIJE- JOSIP DRMAĆ
Kopirati
Drag cursor here to close