Dugogodišnja suradnja

Otvaranje Olimpijskih igara bit će emitirano i uz pomoć Galaxy S24 Ultra

Samsung će postaviti preko 200 primjeraka Galaxy S24 Ultra telefona na čamce koji će prenositi svečanost otvaranja Igara.
Sci-Tech / Tehnologija | 18. 06. 2024. u 18:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Samsung / S24 Ultra u Parizu

Samsung već dugo godina surađuje sa Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO), a tako je i za ove Olimpijske igre koje će biti održane u Parizu.

U suradnji s MOO-om i Olympic Broadcasting Services (OBS) Samsung će postaviti preko 200 primjeraka Galaxy S24 Ultra telefona na čamce koji će prenositi svečanost otvaranja Igara.

Ove će godine po prvi put svečanost otvaranja Olimpijskih igara biti održana van stadiona jer će sportaši paradirati na plutajućim platformama i čamcima na Seni, javlja Bajtbox.

Taj performans emitirat će se i putem snimaka sa Galaxy S24 Ultra telefona, koji će biti emitirani putem privatne 5G mreže.

Emitiranje će se odvijati u suradnji s kompanijom Orange, koja postavlja više od deset 5G antena duž rijeke. Tu će biti i relejni čamci koji će zapravo služiti kao antene tijekom parade.

Ista tehnologija bit će primijenjena i na jedriličarskim natjecanjima u Marseilleu, mediteranskom gradu 650 km južno od Pariza.

Iz korejske kompanije su naveli da je ovo još jedan korak dalje u njenom trodeseljetnom učešću na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama.

Inače, Samsung svake igre tradicionalno dijeli obično svoj najbolji telefon svim sportistima. Od Nagana, u kojem su održane Zimske olimpijske igre 1998. godine, a nakon toga i Paraolimpijske igre, Samsung je do sada sportašima podijelio preko 120.000 telefona.

Bit će zanimljivo vidjeti koji će uređaj Samsung ove godine darovati sportistima, a nagađa se da bi to upravo mogao biti Samsung Galaxy S24 Ultra. Međutim, postoji opcija da to bude jedan od sklopivih telefona koji će predstavljeni sljedećeg mjeseca, ali za to su šanse znatno manje, pa će sportisti vjerovatno dobiti Galaxy S24 Ultra u specijalnom izdanju.

Kopirati
Drag cursor here to close