Suci na udaru

Pešić: Jokić četri bacanja, Bogdanović jedno, čudne stvari

"Ako najbolji igrač na svijetu za 37 minuta šutira četiri slobodna bacanja, a Bogdanović jedno, a cijelo vrijeme je lopta kod njih, onda su to čudne stvari", rekao je nakon utakmice Pešić.
Sport / Košarka | 09. 08. 2024. u 00:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U taboru Srbije nisu krili nezadovoljstvo suđenjem trojke Ademir Zurapović (BiH) - Julio Anaya (Panama) - Martins Kozlovskis (Latvija) u polufinalu Olimpijskog turnira. Mnogi su žestoki, posebno mediji. I dok recimo nakon utakmice Bogdan Bogandović nije previše komentirao, Svetislav Pešić se oglasio "bez kočnice".

"Igramo za manje od 48 sati za medalju pa žurim i neću puno pričati. Ponosan sam kako smo igrali, posebno jer smo se vratili od minus 24 protiv Australije.Vidjela se naša mentalna snaga, jedna ili dvije lopte su presudile. Ima u Srbiji pravilo koje koristimo, tko gubi ima se pravo ljutiti. Ja nisam ljut nego ponosan, vidjeli ste s čime smo igrali, Milutinov je imao temperaturu, ni Jović nije bio spreman. Idemo ih pokušati oporaviti za veću rotaciju protiv Njemačke.

Pešić je dodao da "ne traži opravdanja", ali...

"Ljut sam jer nismo dobili respekt od sudaca, ne samo na ovoj utakmici. Jer ako najbolji igrač na svijetu za 37 minuta šutira četiri slobodna bacanja, a Bogdanović jedno, a cijelo vrijeme je lopta kod njih, onda su to čudne stvari. Miran sam, nisam ljut, razočaran sam jer ova ekipa nije dobila respekt od sudaca. Rekao sam igračima da ne pričaju, nego da se bore i suci će ih nagraditi, ali to večeras nismo vidjeli."

Kopirati
Drag cursor here to close