Nastavak priprema

VIDEO I Bajramović: Radimo skupa 24 sata, bukvalno

"Skupa smo 24 sata bukvalno. Razmišljamo o formacijama, imenima. Sve vrijeme se to vrti kod nas u glavi. Nisam stigao doći ni do grada", ističe Bajramović
Sport / Nogomet | 31. 05. 2024. u 16:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od prvog trenutka Zlatan Bajramović je bio najvažnija karika za Sergeja Barbareza. Zlatan koji ako se pogleda ostatak staffa reprezentacije BiH, ima možda i najviše trenerskog iskustva.

Od 2012. godine, Zlatan je aktivan na klupi. Kao pomoćnik ili prvi trener. Najviše u ekipi Karlsruhera. Čelnici ovog kluba "na prvu" nisu željeli pustiti Bajramovića u reprezentaciju BiH, ali su Barbarez i Spahić bili uporni do kraja. Zlatan je sada tu

Video: Zlatan Bajramović 

"Ovo je najgori termin za igrače. Sezona je gotova, igrači sve završili, otpor je veliki, ali oni hoće, žele. Treba svemu vremena, dosta je novih igrača. Gledat ćemo da popravimo, da ide prema boljem, da se upoznamo, ali to sve traje. Uvijek je bitna dnevna forma, što ne bismo tamo izvukli neki pozitivan rezultat? Ali po tome ne gledamo, nego više gledamo kako da napravimo pravu ekipu, pravi tim. To je najvažnije. Moram biti iskren, podigli smo nivo organizacije u Savezu. Igrači imaju bolje uvjete nego kad smo mi igrali. Moramo čuvati standard i dizati ga još više. Skupa smo 24 sata bukvalno. Razmišljamo o formacijama, imenima. Sve vrijeme se to vrti kod nas u glavi. Nisam stigao doći ni do grada", ističe Bajramović te dodaje: 

"U našim glavama se nakon treninga gradi neka ekipa. Momci su na nivou, vidjelo se na treningu, pogotovo jučer da imaju želju i volju. Imamo samo 19 igrača. Ne brojim golmane. I oni koji ne budu igrali, moraju znati da su bitni za tim. Svako je bitan, da bi bili svi zadovoljni i uspjeli nekako da napravimo rezultat."

Kopirati
Drag cursor here to close