Najiskusniji u ovoj postavi

Džeko: Igramo protiv favorita za osvajanje Europskog prvenstva

"Nije lako igrati protiv Engleske i Italije u gostima. Koliko god mi željeli pozitivan rezultat, treba biti realan i reći da su Englezi jedan od favorita za osvajanje Europskog prvenstva", reći će Džeko.
Sport / Nogomet | 03. 06. 2024. u 00:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od velike većine njegovih suigrača, Edin Džeko je još uvijek tu. Iako se pisalo i pričalo o tome kako će zbog umora preskočiti naredne utakmice, Edin je stigao na pripreme reprezentacije.

Jeste radio odvojeno od suigrača zbog lakše ozljede, ali je tu. Spreman da pomogne koliko može u ovom trenutku. Ima iskustva, nije igrao protiv Engleske, ali jeste u Engleskoj, na St James' Parku.

"Neki igrači su otišli prerano, ja sam tu. I prije sam govorio da je za mene uvijek bio ponos igrati za reprezentaciji. Dok god budem potreban izborniku i stručnom stožeru, ja sam tu. Od njih zavisi koliko ću igrati, da li 10,20, 90, 120 minuta. Ja koji imam 38 godina kada vidim da mi je izbornik Sergej Barbarez, odnosno sva imena u stručnom štabu, ponosan sam. A zamislite kako je mladim momcima. Sama ta činjenica je nešto novo. Svaki taj igrač, ne da će dati 60 ili 70 posto kao u prošlosti, ne da će dati 100, nego više od 100 posto. Samo to je pozitivna stvar. A ostalim stvarima da ne pričam. To će sve doći svojim tijekom," naglasio je Džeko.

O susretu protiv Engleske, Džeko kaže:

"Sigurno da su Englezi odlučili da igraju protiv nas jer u grupi na EURO imaju Srbiju i Sloveniju. To će njima biti neka pripremna utakmica. Nama to ništa ne mijenja jer je ekipa nova, izbornik je novi i ima mnogo novih mladih igrača koji su željni dokazivanja i koji su budućnost reprezentacije. Treba se tim igračima dati neko određeno vrijeme. Nije lako igrati protiv Engleske i Italije u gostima. Koliko god mi željeli pozitivan rezultat, treba biti realan i reći da su Englezi jedan od favorita za osvajanje Europskog prvenstva. Bitno je da se novi igrači upoznaju s novim izbornikom i stručnim stožerom. Treba im se dati prilika da se sve dovede na neki nivo što novi izbornik želi od mladih igrača. Mislim da je to prvobitni cilj ovog okupljanja. Ima tu mnogo dobrih i mladih igrača koji će u narednih 10,15 godina značiti puno reprezentaciji", naglasio je Džeko.

Kopirati
Drag cursor here to close