Preskače dvije utakmice u kvalifikacijama za SP

Golman Martinez suspendiran

Martínez će tako propustiti utakmice protiv Venezuele i Bolivije u listopadu, a argentinski Savez u priopćenju je naveo kako se kaznom ne slaže.
Sport / Nogomet | 28. 09. 2024. u 16:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogi će reći kako se trebalo dogoditi i ranije. Argentinski golman Emiliano Martínez je posljednjih godina stekao status kontroverznog. Prije svega zbog svog ponašanja. Sada je nakon svega platio ceh. Popularni Dibu suspendiran je na dvije utakmice južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo zbog "uvredljivog ponašanja".

Suspenzija mu dolazi zbog dva slučaja kršenja pravila: prvo je nakon osvajanja Copa Américe ovog ljeta ponovio onu proslavu koja mu je priskrbila mnogo mržnje i kritika i nakon Svjetskog prvenstva u Kataru: Martínez je uzeo trofej i stavio ga na svoje međunožje simulirajući da mu je to spolni organ. Dibu je isto to napravio s nagradom za najboljeg golmana u Kataru pa je danima bio glavna tema u medijima.

Sada je to isto napravio s replikom trofeja u utakmici protiv Čilea u kvalifikacijama 6. rujna, da bi četiri dana kasnije napravio još jedan incident. Nakon poraza od Kolumbije je Martínezu na terenu pristupio kamerman, a ovaj je očito bio jako nervozan pa je rukavicama udario kameru. Sve to zaradilo mu je dvije utakmice suspenzije.

Martínez će tako propustiti utakmice protiv Venezuele i Bolivije u listopadu, a argentinski Savez u priopćenju je naveo kako se kaznom ne slaže, no dodaje kako je Martínez odgovoran za svoje ponašanje.

Kopirati
Drag cursor here to close