Andri Lucas

Još jedan Guðjohnsen zaigrao na Stamford Bridgeu

"Sjećam se nekih stvari kada je tata tu igrao. Prvo što sam uradio nakon ždrijeba je da sam nazvao svog oca. On je već znao. To je posebno za mene i za njega," rekao je Andri Lucas Guðjohnsen.
Sport / Nogomet | 04. 10. 2024. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Chelsea je u prvoj utakmici Konferencijske lige očekivano na svom terenu savladao Gent 4:2. Ono što je posebno privuklo pažnju novinara i publike na stadionu, bio je igrač s brojem devet u gostujućem sastavu. To je Andri Lucas Guðjohnsen koji je imao samo četiri godine kada je sa svojim ocem slavio titulu prvaka na istom mjestu. Sada ima 22 i nastavlja obiteljsku tradiciju. Koja je počela od djeda Arnora legende Anderlechta.

Tata Eiður je naravno posebna priča, jedan od najvećih nogometaša Islanda ikada. Nakon Chelsea je osvojio Ligu prvaka s Barcelonom. Pored Andria, nogomet se bave Sveinn i Daniel. Jedan igra u Norveškoj, drugi u Švedskoj.

"Ja sam na početku želio da budem golman, ali smo ja i braća dobili tu neku inspiraciju gledajući tatu. Želimo da smo blizu protivničkom golu, da postižemo golove, to je nešto što se prenosilo generacijama. Tri generacije Guðjohnsena su igrale u najvećim klubovima Belgije. Moj dolazak na Stamford Bridge, to je bilo nešto posebno. Sjećam se nekih stvari kada je tata tu igrao. Prvo što sam uradio nakon ždrijeba je da sam nazvao svog oca. On je već znao. To je posebno za mene i za njega. Rođen sam kada je moj otac igrao tu, u Londonu," rekao je engleskim novinarima Andri koji nije bio strijelac, ali jeste asistent kod prvog gola.

Kopirati
Drag cursor here to close