Konferencijska liga

VIDEO I Chelsea siguran, poraz Betisa, ubojiti Kevin Denkey

Kevin Denkey je protiv St.Gallena postigao tri pogotka te je dodao 2 asistencije, izravno participirajući u 5 od 6 golova svoje ekipe.
Sport / Nogomet | 04. 10. 2024. u 00:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velikih derbija u prvog kolu Konferencijske lige nije bilo. Klubovi koji dolaze iz Liga petice su uglavnom opravdali očekivanja. Jedan od najvećih favorita za osvajanje, ekipa Chelsea je krenula sigurnom pobjedom protiv Genta 4:2. Sve je bilo gotovo do 70. minute. Golove za Chelsea postigli su Renato Veiga, Pedro Neto, Nkunku i Dewsbury-Hall. Watanabe i Gandelman su bili strijelci za Gent

Video: Chelsea  - Gent 

Njemački Heidenheim je prošle sezone bio senzacija Bundeslige, klub iz gradića od 50.000 stanovnika je slavio trijumf od 2:1 protiv Olimpije iz Ljubljane. Već u sedmoj minuti je nakon lijepog prodora pogodio Adrian Beck. U 77. minuti, jednostavna akcija Olimpije. Marko Brest je prošao po lijevoj strani, slomio svog čuvara, poslao loptu na drugu stativu gdje je usamljen ostao Alex Blanco i nije mu bilo teško poslati loptu u mrežu.

Trenutak odluke se dogodio u 83. minuti. Dosuđen je jedanaesterac za Heidenheim, možda i malo diskutabilan, sudac Jorgi iz Albanije je vidio igranje rukom Nigerijca Agbe. Prvi šut Paula Wannera je zaustavio golman Matevž Vidovšek, ali Wanner je prvi stigao na odbijanac i bodovi su ostali u Njemačkoj.

Video: Heidenheim - Olimpija 

Fiorentina se dugo mučila protiv The New Saintsa, poluamaterske ekipe iz Walesa. Na kraju za četiri minute dva gola. Jedan je zabio Adli, drugi Kean u razmaku od četiri minute za konačnih 2:0.

Navijači Legije su očekivano stvorili paklenu atmosferu u kojoj je poklekla ekipa Betisa. Trenutak odluke se dogodio u 22. minuti. Rúben Vinagre je centrirao, na drugoj stativi je ostao Kapuadi, pa golman Betisa nije imao šanse. Betis je imao loptu i uputio čak 15 udaraca ka golu, međutim, Legija je sve nalete izdržala.

Video: Legia - Betis 

Cercle Brugge Mirona Muslića je razbio St. Gallen 6:2. Ovo je tek treći put u povijesti ovog trećeg po snazi europskog klupskog natjecanja da je na jednoj utakmici palo čak osam pogodaka, a najzaslužniji za to je togoanski moćni stroj Kevin Denkey. Ovaj 181 centimetara visoki napadač teško da će dugo ostati braniti boje Cercle Bruggea, jer pogotke zabija kao na tekućoj traci, a niti asistencije mu nisu strane.

U dresu belgijskog prvoligaša u 139 utakmica postigao je do večeras 57 pogodaka i nadodao 16 asistencija, da bi taj prosjek dodatno podignuo večerašnjim nastupom. Protiv St.Gallena je postigao tri pogotka te je dodao 2 asistencije, izravno participirajući u 5 od 6 golova svoje ekipe. Za istaknuti je i da je sve to postigao bez da je na terenu proveo svih 90 minuta, s obzirom na to da ga je trener iz igre izvukao u 74. minuti.

Vrlo uvjerljiva je bila Omonia protiv Vikingura. Islanđani su držali nulu do 51. minute, a onda us teško stradali. Coulibaly, Alioum i dva puta Kakoullis su bili strijelci. Tri od četiri gola gosti su postigli u posljednjih deset minuta. Omoniju vodi Valdas Dambrauskas bivši trener Hajduka, dok je u postavi svih 90. minuta bio mladi Mateo Marić.

Rezultati:
İstanbul Başakşehir Rapid 1:2
Vitória de Guimarães Celje 3:1
1. FC Heidenheim - Olimpija 2:1
Cercle Brugge - St. Gallen 6:2
Astana - TSC 1:0
Dinamo Minsk - Hearts 1:2
Noah Armenia - Mladá Boleslav 2:0
Legia - Betis 1:0
Molde - Larne 3:0
Omonia - Víkingur Reykjavík 4:0
Fiorentina - The New Saints 2:1
Chelsea - Gent 4:2
Copenhagen - Jagiellonia Białystok 1:2
Lugano - HJK 3:0
Petrocub - Pafos 1:4
Borac - Panathinaikos 1:1
LASK - Djurgårdens 2:2
Shamrock Rovers - APOEL 1:1

Kopirati
Drag cursor here to close