Pred večerašnji susret

Žižović: Odgovara nam 0:0, ali želimo pobjedu

"Naravno da nam odgovara i 0:0, ali mi želimo pobjedu i plasman u drugu rundu. Biće, međutim, veoma teško ovdje jer je Egnatia veoma dobar tim", poručuje Žižović.
Sport / Nogomet | 17. 07. 2024. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvoj utakmici je očekivano bilo burno. Borac je uspio u 97. minuti stigao do vrijedne, minimalne pobjede. Utakmicu je obilježio prekid koji je trajao deset minuta, jer su igrači Egnatije prijetili napuštanje terena. Pored prekida, utakmicu je obilježio veliki broj žutih kartona.

Gostima je pokazano sedam, uz dva crvena. Igračima Borca jedan. S obzirom na to da se radi o utakmici visokog rizika, gostujućih navijača nije bilo u prvoj, neće ih biti niti u drugoj utakmici.

"Naravno da nam odgovara i 0:0, ali mi želimo pobjedu i plasman u drugu rundu. Biće, međutim, veoma teško ovdje jer je Egnatia veoma dobar tim. Radi se o prvaku Albanije i osvajačima Kupa ove zemlje, tako da nam neće biti nimalo lako. Vjerujem, međutim, da imamo dobar tim i atmosferu i da ćemo poslije sutrašnje utakmice slaviti prolaz u drugo kolo kvalifikacija za Ligu prvaka", rekao je Žižović te se još jedno osvrnuo na prvu utakmicu.

"Vjerujem, također, da će igrači i treneri biti korektni i da neće biti problema. U prvoj utakmici je sudac s razlogom pokazivao igračima Egnatije žute i crvene kartone jer to nisu bile dobre stvari u jednoj normalnoj utakmici. Ne želim, međutim, mnogo da pričam o suđenju jer sam samo trener, želim da govorim samo o utakmici koja nam slijedi".

Kopirati
Drag cursor here to close