Nepristojan dečko

Jude Bellingham doznao kaznu, teža je nego što se očekivalo

Veznjak Gordog Albiona i Real Madrida, koji je pokazivao prema svojem međunožju nakon što je zabio Slovačkoj, neće suspenziju odraditi u četvrtfinalu protiv Švicarske. Njegova kazna je uvjetna na godinu dana.
Sport / Nogomet | 05. 07. 2024. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UEFA je izrekla kaznu i za engleskog veznjaka Judea Bellinghama koji je suspendiran na jednu utakmicu i kažnjen s 30.000 eura zbog nesportskog ponašanja na utakmici protiv Slovačke u osmini finala.

Teža je to kazna nago što su u četvrtak objavili britanski mediji koji su tvrdili da će samo morati platiti 20 tisuća eura.

Igrat će protiv Švicarske

Međutim, veznjak Gordog Albiona i Real Madrida, koji je pokazivao prema svojem međunožju nakon što je zabio Slovačkoj, neće suspenziju odraditi u četvrtfinalu protiv Švicarske. Njegova kazna je uvjetna na godinu dana.

"Spomenuta suspenzija ne provodi se odmah i podliježe probnom roku od jedne godine, počevši od datuma ove odluke", dodali su iz UEFA-e.

Engleski nogomtni savez (FA) je kažnjen sa 11.000 eura zbog nereda navijača i bakljade. 

Demiral kažnjen bezuvjetno

Potvrđeni su napisi iz njemačkih medija od četvrtka u vezi s turskim braničem Demiralom.

Turska žalba očito nije urodila plodom i u petak je stigla i službena potvrda o kazni.

Naime, Merih Demiral suspendiran je na dvije utakmice nakon geste koju je napravio nakon pobjede njegove momčadi u osmini finala EURA protiv Austrije, objavila je Europska nogometna federacija (UEFA). 

Demiral je kažnjen zbog "povrede osnovnih pravila pristojnog ponašanja, zatim korištenje sportske priredbe za manifestacije nesportskog karaktera, te narušavanje sporta," navodi se u priopćenju krovne nogometne organizacije Starog Kontinenta, prenosi Hina.

Turski branič, koji je zabio oba gola, pobjedu je proslavio vučjim pozdravom, odnosno simbolom Sivih vukova, pokreta koji promovira desničarsku ekstremističku ideologiju koja vjeruje u superiornost turske rase. 

Njihov je rad zabranjen u Francuskoj, njihovi simboli ne smiju se koristiti u Austriji, a u Njemačkoj je djelovanje Sivih vukova pod posebnim nadzorom.

Demiral i turski savez njegovu su gestu branili kao normalan izraz patriotskog ponosa.

Kopirati
Drag cursor here to close