EURO 2024

Mađarska u posljednjim sekundama nokautirala Škotsku, dramatične scene obilježile drugo poluvrijeme

Nakon skoro desetominutnog prekida Vargas je okružen plahtom iznesen na nosilima, a o njegovom stanju ćemo više znati u narednim satima.
Sport / Nogomet | 23. 06. 2024. u 23:12 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mađarska je u posljednjem kolu skupine A upisala zlata vrijednu pobjedu protiv Škotske. Na MHP Areni u Stuttgartu pogodak odluke postigao je Csoboth u desetoj minuti sudačke nadoknade drugog dijela.

Ovom su pobjedom Mađari zauzeli treće mjesto s tri boda i jednom nogom zakoračili u osminu finala Europskog prvenstva. Škotska je druga momčad koja je i službeno ispala iz natjecanja.

Loša utakmica 

U ovom susretu gledali smo jednu od najlošijih utakmica dosadašnjeg tijeka prvenstva. Škotska je držala loptu u nogama, ali su igrači Stevea Clarka nakon uvodnih 45 minuta ostali bez udarca na gol, iako je ovo utakmica u kojoj su morali jurnuti na pobjedu.

Na tribinama je svoju reprezentaciju bodrio i legendarni trener Sir Alex Ferguson, no vjerujemo kako je mogao biti jedino razočaran prikazanim nakon prvog dijela utakmice.

No, ni Mađari nisu bili ništa bolji. Pregršt grubih startova na sredini terena i trčanje kontri su jedino što se moglo vidjeti od ekipe koja je izgubila u prve dvije utakmice prvenstva.

Za razliku od otočkih suparnika, igrači Marca Rossija su zapucali na gol par puta. Prvo je dalekometni pokušaj Bolle u osmoj minuti mirno zaustavio Gunn, a Sallaijev udarac u 34. minuti s ruba kaznenog prostora završio je daleko od desne vratnice.

Najbolju priliku u prvom dijelu vidjeli smo u 41. minuti utakmice. Nakon centaršuta Szoboszlaija iz slobodnog udarca, lopta je na drugoj vratnici pronašla Orbana, ali branič Mađarske iz izgledne situacije glavom gađa iznad gola.

Drama nakon ozljede Varge 

Na odmor smo otišli bez pogodaka, a Škotska unatoč posjedu od 64 % lopte u svojim nogama i s preko 100 dodavanja više od protivnika nije uspjela zapucati na mađarska vrata.

Drugo poluvrijeme nije ponudilo ništa bolju predstavu od onog čemu smo svjedočili u uvodu utakmice.

Mađari su tek nekoliko puta pokušali ugroziti gol protivnika, ali bez uspjeha, dok je Škotska uputila jedan jedini udarac na utakmici. Djelo je to njihovog napadača Che Adamsa koji je s ruba kaznenog prostora u 53. minuti ciljao visoko preko vrata.

Sredinom nastavka svjedočili smo dramatičnim scenama. Mađari su dobili prekršaj na sredini terena i poslali svoje skakače u napad.

Nakon ubačaja škotski vratar je požrtvovno izletio kako bi tu loptu očistio, ali je prilikom skoka zakačio svog suigrača i mađarskog napadača Barnabasa Vargu. Dok su se Škoti brzo pridigli, Varga je ostao nepomično ležati na terenu, a onda je nastala opća panika.

Po gestikulacijama koje je prikazao isprve, izgledalo je kao da otežano diše i gubi svijest. Potom su medicinske službe utrčale u teren i okružile ga plahtom kako gledatelji ne bi vidjeli što se događa.

Sve je to podsjetilo na scenu s Christianom Eriksenom na prošlom EURU. Igrači Mađarske su okružili svog suigrača, a nervoza je nastala zbog kasnog dolaska nosila. Klupa Mađarske je dramatično vikala i požurivala s unošenjem svega potrebnog kako bi spasili svog igrača, a na koncu je kapetan Szoboszlai pretrčao pola terena, zgrabio nosila i jurnuo prema kaznenom prostoru Škotske.

Deset minuta prekida

Nakon skoro desetominutnog prekida Vargas je okružen plahtom iznesen na nosilima, a o njegovom stanju ćemo više znati u narednim satima.

U posljednjim minutama utakmice Mađarska je mogla doći do punog plijena, ali vratnica i intervencije Gunna spasile su Škotsku.

Škoti su se otvorili i krenuli prema naprijed, a to je iskoristila Mađarska. Jurnuli su u kontru u posljednjim sekundama, a nakon ubačaja Sallaija precizan je bio Csoboth čime je dao veliku nadu svojoj reprezentaciji za plasman u idući krug natjecanja. 

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close