U devet utakmica šest golova

Mlinarić je protiv GOŠK-a pogodio desnom, lijevom, glavom

Prošlu sezonu je Mlinarić završio s osam golova na svom kontu, posebno je bio raspoložen u finišu prvenstva, kada i jeste dobio priliku kao igrač koji je puno bliže protivničkom golu.
Sport / Nogomet | 25. 09. 2024. u 14:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dosadašnjem dijelu prvenstva Mihael Mlinarić je postigao šest golova. Po jedan protiv Željezničara, Širokog Brijega i Igmana dok je u Gabeli kompletirao hat trick. I to onaj od "rijetkih". Naime, prvi gol je Mlinarić postigao protiv GOŠK-a iz jedanaesterca desnom nogom. Svoj drugi, Veležov treći u ovom susretu Mlinarić zabio glavom, dok je na otvaranju drugog dijela pogodio lijevom. Što se ne događa često, posebno ne na terenima u BiH.

Mlinarić tako na najbolji način koristi šansu koju je dobio kao centralni napadač, rekli bismo kao špic. Međutim, za one koji bolje prate dešavanja na terenima u BiH, to i nije iznenađenje.

Prošlu sezonu je Mlinarić završio s osam golova na svom kontu, posebno je bio raspoložen u finišu prvenstva, kada i jeste dobio priliku kao igrač koji je puno bliže protivničkom golu. Tada je u posljednjih sedam kola uspio postići sedam golova. U zadnje četiri utakmice se čak četiri puta upisao u strijelce.

Ukupno ako se pogledaju brojke, računajući kraj prošle i početak ove sezone, u 16 utakmica, Mlinarić je čak 13 puta zatresao mrežu protivničkih ekipa što je podatak za respekt. Posebno ako se zna, da je Mlinarić u Velež stigao kao vezni igrač.

"Ovaj meč protiv GOŠK-a izgleda na prvu da je bio lagan, ali je bio izuzetno zahtjevan za nas, jer nam je nakon svega trebala pobjeda. Morali smo dati sve od sebe da bi je ostvarili. Ušli smo u utakmicu kao da nam je posljednja, posebno motivirani, stvarno smo pokušali biti unutra kako bi što bolje dočekali narednu utakmicu. U ovoj utakmici su svi igrači bili na visini zadatka, vjerujem da će nam ovaj susret dobro doći da se podignemo u svim segmentima", rekao je nakon utakmice u Gabeli, Mihael Mlinarić.

Kopirati
Drag cursor here to close