EURO 2024

Montela: Moramo ukrasti loptu Portugalcima

Turska je izgubila samo dvije od zadnjih 15 natjecateljskih utakmica (deset dobila, tri remizirala), veliki posao je napravio Vincenzo Montella.
Sport / Nogomet | 22. 06. 2024. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon današnjih utakmica na Europskom prvenstvu, zaključit ćemo drugog kolo po skupinama. S obzirom na to da Portugal i Turska imaju po tri boda, eventualni pobjednik ide u nokaut fazu. Portugal je dominirao protiv Češke, ali je tek nakon preokreta upisao tri boda, dok je Turska slavila u odličnoj utakmici protiv Gruzije.

Turska je izgubila samo dvije od zadnjih 15 natjecateljskih utakmica (deset dobila, tri remizirala), veliki posao je napravio Vincenzo Montella. Ipak, statistika je na strani Portugala. Od devet međusobnih susreta, Turska je dobila samo dva. U novijoj povijesti samo jedan. Jedan podatak vrijedi izdvojiti iz susreta Turska - Gruzija.

Jedanaest različitih igrača je uputilo barem jedan udarac na gol protivnika. Hakan Çalhanoglu je odradio dobar dio posla, baš kao i Vitinha u dresu Portugala. On je imao više dodavanja pod pritiskom visokog intenziteta (59) nego bilo koji drugi igrač u dosadašnjem dijelu turnira.

"Moramo se boriti, moramo biti strpljivi i kompaktni. To će biti veoma važno. Portugal je navikao da ima loptu, mi moramo da mu je "ukrademo". Ako uspijemo uzeti loptu, ako je sakrijemo, onda će Portugal imati problema.Portugal ima fantastične igrače, ali bez lopte ne mogu ništa. Tako da moramo da igramo kompaktno. Güler nije 100 posto spreman, vidjet ćemo hoće li početi utakmicu, ali računamo na njega svakako. U našoj zemlji kažu da ne igramo ofenzivno jer nemamo napadača, ali bio sam sretan nakon što je jedan takav trener kao što je Roberto Martinez govorio o našoj ofenzivnoj igri. Moramo biti bolji u defenzivi protiv Portugala. Ne treba da ostavljamo prostora protivniku", pojasni je pred utakmicu Vincenzo Montella.

Kopirati
Drag cursor here to close