EURO 2024

Montela: Ovo je najbolji dar za rođendan

"Sad kad smo pobijedili, sanjamo o pobjedi u sljedećem dvoboju i plasmanu u nokaut fazu", naglašava izbornik Turske.
Sport / Nogomet | 19. 06. 2024. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vincenzo Montella je relatvno kratak perod na klupi Turske. Od rujna 2023. godine. U kvalifikacijama je odradio tek tri utakmice, ali tri utakmice u kojima je Turska slavla i zauzela prvo mjesto u skupini. Tu je dodao i jednu pobjedu protiv Njemačke.

U priprema za EURO situacija nije izgledala najbolje, neki su se grači ozljedili, međutim, za Tursku je najvažnije da su krenuli pobjedom. Teško izborenom protiv Gruzije. Međutim, tri boda su tu. Montela je na dan utakmice proslavio 52. rođendan.

"Ovo najbolji dar koji sam mogao dobiti. Ovo je prvi put da smo pobijedili u prvoj utakmici na turniru, a na posljednja tri Eura nismo uspjeli proći skupinu. Zadnji put čak nismo osvojili ni bod. Naš je prvi cilj bio pobijediti u ovoj utakmici. Sad kad smo pobijedili, sanjamo o pobjedi u sljedećem dvoboju i plasmanu u nokaut fazu. Imali smo 22 udarca. Moramo biti precizniji, ali cijenim što je momčad činila, kako je igrala. Malo smo se opustili nakon poništenog pogotka, ali to se događa. Gruzijci su se pokazali kao fizički snažna momčad, dobro organizirana. Znaju što je njihova snaga i gdje su ranjivi pa tako i igraju. Nisu slučajno došli na Euro", rekao je jedan od petorice talijanskih izbornika na ovom Europsko prvenstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close