Derbi kola

Sarajevo slavilo u Banja Luci, Borcu penal nakon 30 sekundi igre!

Borac je dobio jedanaesterac u rekordnoj 37. sekundi derbija sa Sarajevom ali ga nije iskoristio.
Sport / Nogomet | 21. 09. 2024. u 18:00 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U velikom derbiju 7. kola Wwin lige Sarajevo je golom Giorgija Guliašvilija slavilo kod Borca s 1:0 i tako se vratilo na čelo ljestvice. Borac je prije pogotka Sarajeva promašio penal, a jedanaesterac je suđen nakon samo 30 sekundi igre! 

Utakmica se otvorila šokantno, ali s obzirom kakvo suđenje ima Borac posljednjih godina nimalo neočekivano. Naime, domaćin je dobio jedanaesterac i to u rekordnoj 37. sekundi utakmice!

U duelu Bubanje i Despotovića napadač Borca pao je u šesnaestercu Sarajeva i sudac Frano Jelić pokazao je na bijelu točku. Skoro dvije minute trajala je provjera i Despotović je napokon izveo jedanaesterac, ali je tukao visoko preko gola.

Kazna je stigla u 14. minuti. Sarajevo je dobilo prekršaj na preko 20 metara od gola Borca, slobodni udarac izveo je Giorgi Guliašvili i maestralno pogodio za vodstvo Sarajeva.

Nakon vodstva gosti su imali nekoliko prilika da nokautiraju Borac, no igrači Zorana Zekića prilično su se ispromašivali. Najbolju priliku promašio je sam Guliašvili koji je pogodio gredu.

Za promašaje su bili kažnjeni u 90. minuti kada je šutirao Srećković i pogodio gredu.

Ovom pobjedom Sarajevo se vratilo na vrh ljestvice, a u srijedu ga čeka gradski derbi sa Željezničarom.


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close