EURO 2024

Southgate: Ne bih o ostavci

"Mislim da sada nije dobro vrijeme za donošenje takve odluke. Moram razgovarati s pravim ljudima, ali u ovom trenutku nije pravo vrijeme," kazao je Southgate za ITV
Sport / Nogomet | 15. 07. 2024. u 02:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolska reprezentacija postala je prvakom Europe nakon što je u finalu svladala Englesku rezultatom 2:1. Dok na jugozapadu Europe slavlje ne prestaje, na Otoku vlada tuga i nevjerica što Gordi Albion još jednom nije uspio osvojiti trofej.

Mnogi za to krive izbornika Garetha Southgatea, kojeg su otvoreno upitali hoće li napustiti klupu, na što je on odgovorio:

"Mislim da sada nije dobro vrijeme za donošenje takve odluke. Moram razgovarati s pravim ljudima, ali u ovom trenutku nije pravo vrijeme," kazao je za ITV, a onda pričao o učinku Engleske u finalu:

"Mislim da je Španjolska bila najbolja ekipa na turniru. Nismo dovoljno dobro držali loptu u nogama. Bili smo u utakmici do posljednjih 10 minuta. Slomljen sam, ostali smo kratki i jako malo nam je nedostajalo. Dečki su predstavljali dres s ponosom i nisu poraženi do samog kraja."

Objavljeno je da Nogometni savez (FA) želi da Southgate ostane na čelu momčadi bez obzira na poraz od Španjolske. Ipak, poznati engleski analitičari Gary Lineker i Alan Shearer očekuju da će izbornik odstupiti.

"Pretpostavljam da je ovo bila posljednja Southgateova utakmica. Veliko razočaranje je na pomolu. Da, mogli smo igrati ofenzivniji nogomet, ali došli smo do finala. Ipak, kad već dođeš tu, moraš "prijeći crtu" i osvojiti turnir", kazao je Shearer.

Kopirati
Drag cursor here to close