Kraj se Austrijance

Turska pobjedom nad Austrijom kompletirala četvrtfinala Eura

Susret između Austrije i Turske odlučivo je koja će se posljednja momčad plasirati u četvrtfinale gdje već čeka Nizozemska koja je izbacila Rumunjsku. Na kraju su Turci slavili s 2-1.
Sport / Nogomet | 02. 07. 2024. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turci su u Leipzigu već u prvoj minuti došli do vodstva, kada je Merih Demiral dočekao loptu koju je vratar Petz izbacio sa same crte, odmah šutirao i doveo Tursku u prednost.

Uzvratili su Austrijanci četiri minute nakon kada je loptu iz kornera dočekao Lienhart i glavom šutirao, ali je lopta išla iznad prečke. U 18. minuti Guler je ostao sam i pokušao s centra pucati po golu, ali nije to previše zaprijetilo austrijskom vrataru.

Opet su Turci imali sjajnu priliku nakon izvođenja kornera kada se u 25. minuti Demiral opet našao ispred Petza, ali je glavom uputio udarac pored gola.

Austrijanci su pokušali dominirati, ali je Turska sjajno pritiskala protivničke igrače koji nisu imali rješenja. Na samome kraju poluvremena posljednji put su prije pauze zaprijetili turskim vratima kada je Baumgartner pucao pored gola.

Nastavili su Austrijanci vršiti pritisak i u drugome dijelu, a u 51. minuti Arnautović je imao sjajnu priliku izjednačiti, ali je njegov udarac blokirao Gunok, a onda je samo dvije minute kasnije Laimer ušao u jedanaesterac, no lopta je otišla pored gola. 

Definitivno se Austrija razbudila u drugom dijelu, Arnautović je do nove prilike došao i u 55. minuti, ali se ipak radilo o zaleđu.

Austrijska dominacija nije pomrsila turske planove da iz kontri i polukontri ugroze Petza. Demiral je u 60. minuti ponovio slučaj iz prethodnog dijela, sjajno je dočekao loptu iz kornera, nadskočio obranu Austrije i glavom zatresao mrežu.

Odgovorila je Austrija samo šest minuta nakon kada smanjuje razliku golom Gregoritscha i dolazi do 2-1.

Do kraja se po jakom pljusku Turska koncentrirala na obranu minimalne prednosti, dok su Austrijanci pokušavali probiti njihov bedem.

Bilo je nekoliko prilika, a najbolju nije iskoristio Baumgartner u samoj završnici. Njegov dobar skok i udarac glavom iz blizine sjajno je obranio turski vratar Mert Günok i spriječio da utakmica ode u produžetke.

Tako će Turska u četvrtzavržnici igrati protiv Nizozemske. 

Kopirati
Drag cursor here to close