Novi skanadal

Komentator Eurosporta suspendiran zbog neprimjerene izjave

Eurosport je odlučio djelovati brzo, momentalno uklonivši Ballarda iz etera tijekom prijenosa Olimpijskih igara.
Sport / Ostali sportovi | 29. 07. 2024. u 00:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jedan komentator neslavno je završio svoj "nastup" na Olimpijskim igrama. Ovaj put se radi o puno zvučnijem imenu, on se zove Bob Ballard i radi kao komentator Eurosporta. On je komentirao takmičenje u plivanju u jedan pomalo neprimjeren ga je skupo koštao. Komentar je stigao nakon što je završila svoj nastup ženska štafeta Australije 4 × 100 m slobodnim stilom. Dok se čekao njihov izlazak na ceremoniju, Bob je kratko dao komentar:

"Evo, žene završavaju. Znate kakve su žene. Malo se motaju okolo, malo se šminkaju."

Taj isječak komentara u hipu je postao viralan na društvenim mrežama, a Eurosport je odlučio djelovati brzo, momentalno uklonivši Ballarda iz etera tijekom prijenosa Olimpijskih igara.

"Tijekom dijela sinoćnjeg izvještavanja Eurosporta komentator Bob Ballard dao je neprikladan komentar. Zbog toga je uklonjen s našeg popisa komentatora, a odluka je stupila na snagu istog trenutka", stoji u priopćenju televizijske kuće.

Novinarka Lizzie Simmonds, Ballardova sukomentatorica, opisala je komentar kao "nečuven". Ballard se još nije javno očitovao otkako je dao kontroverznu izjavu koja je izazvala bijes na internetu.

Njegov neprimjeren komentar u izrazitom je proturječju s inicijativom pariških organizatora koji promoviraju ‘Igre ravnopravnosti‘, a MOO ističe činjenicu da žene sada čine 50 posto sudionika. Ballard je zapravo vrlo iskusan novinar i olimpijski vodeni sportovi nisu mu strani. Više je od četiri desetljeća u medijima, tijekom televizijske karijere pokrivao je plivanje i vaterpolo.

Kopirati
Drag cursor here to close