Zračna puška 10 metara

Miran Maričić osvojio prvu medalju za Hrvatsku u Parizu

Olimpijsku nornu je ispunio gađajući trostav na Europskom prvenstvu kojem je domaćin bio Osijek. Pariz je potvrdio rezultatom od 589 krugova i 11. mjestom.
Sport / Ostali sportovi | 29. 07. 2024. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Miran Maričić donio je prvu medalju Hrvatskoj na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je u finalu zračne puške na 10 m osvojio broncu, dok je Petar Gorša zauzeo šesto mjesto.

Maričić je za broncu pucao 230 krugova, drugi je bio Šveđanin Victor Lindgren (251.4), a zlatni Kinez Sheng Lihhao s novim olimpijskim rekordom (252.2).

Maričić je nakon prve serije od pet hitaca bio drugi s 52.8 krugova, a Gorša šesti s 51.8 bodova. Maričić je bio drugi i nakon druge serije, a ostao je hladnokrvan u samoj završnici kada se odlučivalo o medaljama.

U zadnjem hicu je pogodio samo 9.9 krugova, pa nije uspio dohvatiti srebro, ali će dostojno proslaviti prvu hrvatsku olimpijsku medalju u zračnoj pušci od Snježane Pejčić i Pekinga 2008., te četvrtu u streljaštvu.

Gorša, kojem su ovo četvrte olimpijske igre, nakon 16 hitaca je završio natjecanje sa 165.6 pogođenih krugova.

Miran je imao veliku sreću u kvalifkacijama ako ih tako možemo nazvati. Olimpijsku nornu je ispunio gađajući trostav na Europskom prvenstvu kojem je domaćin bio Osijek. Pariz je potvrdio rezultatom od 589 krugova i 11. mjestom. U tom društvu je bila nekolicina strijelaca koji su već imali osigurane Olimpijske igre pa je prvi sljedeći bio upravo Maričić.

Kopirati
Drag cursor here to close