Botic van de Zandschulp

Planirao prestati igrati, sada je eliminirao Alcaraza

"Planirao sam igrati do kraja godine, dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati. Da, mislio sam da se povučem, to je bila ozbiljna opcija", pojasnio je Botic.
Sport / Ostali sportovi | 30. 08. 2024. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemac ima 28 godina, nikada u karijeri nije osvojio ATP naslov. U jednom trenutku je izgledao kao netko tko bi se mogao probiti u društvo najboljih 20 igrača svijeta. Četvrtfinale US Opena, četvrto kolo Wimbledona, međutim, sve je ostalo na "najavi". Nakon Roland Garrosa, Botic van de Zandschulp je razmišljao o povlačenju. Nije bio baš raspoložen za igranje na challengerima.

" Nakon Roland Garrosa sam uzeo slobodno nekoliko tjedana. Nisam igrao na turnirima do Wimbledona. Znate kako je na Touru, možete igrati dobro, ali ako niste nosilac, možete u prvom kolu za protivnika imati za protivnika Sinnera, pa onda opet u narednom tjednu opet. Bez obzira u kakvoj ste formi, ždrijeb je tu. Ja sam tražio neko samopouzdanje na challengerima, tražio sam neku seriju mečeva i evo nas sada ovdje", rekao je nakon meča Botic.

Nizozemac je imao problema s ozljedom, povlačenje je bila ozbiljna opcija.

" Kada sam to rekao, razmišljao sam naravno o tome. Tako su se stvari tada odvijale. Prošle godine sam zaradio ozljedu. I dalje imam problema sa ozljedom od prošle godine. Pojavila se mogućnost da prestanem igrati. Planirao sam igrati do kraja godine, dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati. Da, mislio sam da se povučem, to je bila ozbiljna opcija.

Sada je došla pobjeda protiv Alcaraza:

" Mislim da sam igrao nevjerojatno stabilno. Vjerojatno su svi pomislili kada sam dobio prvi set da će se on probuditi. Napravio sam break u drugom setu veoma rano. Uzvratio. Kod 5-5 sam odservirao sam kako bi trebalo. U trećem... Da, pomisliš, sada će izaći s nečim posebnim. O tome sam razmišljao tijekom čitavog meča", dodao je Nizozemac.

Kopirati
Drag cursor here to close