Surađivala s Tedom Tinlingom

VIDEO I Preminula Lea Pericoli, modna ikona teniskih terena

1955. godine, Pericoli je na Wimbledona nastupila u kreaciji kontroverznog Teda Tinlinga modnog kreatora ali i špijuna britanske tajne službe tijekom Drugog svjetskog rata.
Sport / Ostali sportovi | 05. 10. 2024. u 16:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stariji ljubitelji tenisa je pamte kao pravu "Signoru" talijanskog tenisa. Iako nikada nije osvojila niti jedan turnir. Pored naslova državne prvakinje, Lea Pericoli se tri puta probila do četvrtog kola Wimbledona, jednom Roland Garrosa.

Međutim, ono što ju je izdvajalo od ostalih igračica tog vremena, to je način odijevanja, poseban modni stil, elegancija na terenu. 1955. godine, Pericoli je na Wimbledona nastupila u kreaciji kontroverznog Teda Tinlinga modnog kreatora ali i špijuna britanske tajne službe tijekom Drugog svjetskog rata. Privukla je toliko pažnje, da je u narednim mečevima držano u tajnosti što će obući za koji duel.

Video: Lea Pericoli 

Ted je još 1949. godine šokirao javnost u Wimbledonu posebnom kreacijom donjeg veša za Gussie Moran. Situacija je eskalirala sukobom predsjednika Wimbledona i Tinlinga koje je jedno vrijeme bio zabranjen ulazak u All England Club.

Dok su dužnosnici Wimbledona optužili Moran za "unošenje grijeha i vulgarnosti u tenis", mediji su je prozvali "Prekrasna Gussie".

Na sličan način se proslavila Pericoli koja je jednom prilikom izjavila:

"Postala sam slavna zbog kreacija koje sam nosila, načina odijevanja na terenu, puno više nego zbog svoje igre. Da sam se rodila 30 godina kasnije, postala bih užasno bogata kao Anna Kournikova".

Nakon okončanja teniske karijere, radila je kao teniska i modna novinarka za Il Giornale. Napisala je autobiografsku knjigu Maldafrica, koja je objavljena 2009. godine. Preminula je u 89. godini.

Kopirati
Drag cursor here to close