Važna karika u Novakoj karijeri

Preminuo Jovan Ilić prvi trener Novaka Đokovića

Iza Jovana ostaju generacije tenisača koje je vodio kao osobni i klupski trener, izbornik reprezentacije do 18 godina i kao izbornik Davis Cup reprezentacije Srbije.
Sport / Ostali sportovi | 03. 10. 2024. u 17:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak je preminuo poznati teniski trener Jovan Lilić koji je vodio Novaka Đokovića i srpsku reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Pekingu. 

Lilić se dugo borio s teškom bolešću i nažalost je izgubio bitku. Njegov odlazak komentirao je i Srpski teniski savez koji se oprostio s bivšim trenerom.

"S velikom boli i tugom obavještavamo sportsku i tenisku javnost da nas je prerano napustio Jovan Lilić (1965-2024), istaknuti teniski radnik, trener i čovjek koji nam je svojom vedrinom izmamio osmijehe na lica. Nakon duge i teške bolesti preminuo je u Beogradu."

Iza Jovana ostaju generacije tenisača koje je vodio kao osobni i klupski trener, izbornik reprezentacije do 18 godina i kao izbornik Davis Cup reprezentacije Srbije. Osvajač je brojnih medalja na europskim prvenstvima za mlađe kategorije, bio je trenerski odlikovan sa "Salatarom" u Davis Cup reprezentaciji Srbije, a bio je i izbornik srpske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008., kada je Novak Đoković je osvojio brončanu medalju.

Kopirati
Drag cursor here to close