O dopingu i Sinneru

VIDEO I Đoković: Sustav koji ne funkcionira dobro

"Previše je nedosljednosti, previše je uključenih upravljačkih tijela i, znate cijeli slučaj oko Jannika Sinnera ne pomaže našem sportu," naglasio je Novak.
Sport / Ostali sportovi | 03. 10. 2024. u 19:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priča o dopingu Jannika Sinnera još uvijek nije završena. Jer je Svjetska anti-doping agencija (WADA) nedavno uložila žalbu na oslobađajuću presudu tenisača koji je u ožujku imao dva puta pozitivan nalaz na Clostebol, inače strogo zabranjenu supstancu. U nekoliko navrata je Sinner objasnio o čemu se radilo, promijenio je određene ljude u svom trenerskom staffu, ali još uvijek pored
njegovog imena kada se priča o dopingu stoje upitnici. I vjerojatno će stajati bez obzira kako se priča bude završila nakon uložene žalbe svjetske anti-doping agencije. Mnogi tenisači, treneri su komentirali Sinnera, po prvi put je to napravio i Novak Đoković.

"Mislim da je sasvim očigledno da imamo sustav koji ne funkcionira dobro. Dakle, to je valjda nešto što i ljudi koji ne prate naš sport uviđaju. Previše je nedosljednosti, previše je uključenih upravljačkih tijela i, znate cijeli slučaj oko Jannika Sinnera ne pomaže našem sportu. Mislim da je Sinner dobio tri žalbe do sada tako da je sigurno sve ovo teško za njega, njegov tim i njegovu porodicu. Nadam se da ćemo se svi vratiti na tenis... Impresivno je što Sinner uspijeva da radi za vrijeme trajanje cijelog procesa, igra na veoma visokom nivou, osvaja Grand Slamove i dobiva većinu mečeva koje igra“, rekao je Novak pred početak Mastersa u Šangaju.

Video: Đoković o Sinneru 
Kopirati
Drag cursor here to close