Andreeva eliminirala Sabalenku

VIDEO I Zaboravila na plan, ali je ipak napravila senzaciju

Andreeva je postala najmlađa igračica koja je pobijedila prvu ili drugi tenisačicu svijeta na jednom Grand Slam turniru od Jelene Dokić na Wimbledonu 1999. godine.
Sport / Ostali sportovi | 06. 06. 2024. u 00:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliku senzaciju napravila na Roland Garrosu Mirra Andreeva. Mlada tenisačica iz Rusije uspjela je nakon tri seta eliminirati Arynu Sabalenku 6-7(5), 6-4, 6-4.

Tako se mlada sedamnaestogodišnja Andreeva upisala u noviju povijest na Roland Garrosu, kao najmlađa polufinalistica u gotovo tri desetljeća. Nadmašila je nekadašnju najbolju igračicu svijeta, Martinu Hingis koja je imala 16 godina kada se plasirala u polufinale Roland Garrosa i US Opena 1997. godine.

Istovremeno, Andreeva je postala najmlađa igračica koja je pobijedila prvu ili drugi tenisačicu svijeta na jednom Grand Slam turniru od Jelene Dokić na Wimbledonu 1999. godine. Posljednja koja je to napravila na Roland Garrosu je bila Monika Seleš. Monika je imala samo 16 godina kada je osvojila ovaj turnir 1990. godine, pobijedivši u velikom finalu Steffi Graf.

Video: Andreeva - Sabalenka 

Sabalenka ove sezone igra sjajno na Grand Slam turnirima, međutim, očito je imala određenih problema s obzirom da je tražila medical time out u prvom setu. Taj prvi set je ponudio jako puno preokreta. Sabalenka je imala 3-1, nakon čega je Andreeva dobila četiri gema zaredom. Na kraju je Aryna kroz tie break došla do seta. Andreeva je dobila drugi set iako je ispustila vodstvo 4-2, dok je u trećem nadoknadila break zaostatka.

"Kada vidim prazan prostor na terenu, gledam da tamo pošaljem lopticu ili ako mislim da će krenuti na jednu stranu, ja pošaljem lopticu na drugu stranu, njoj iza leđa. Moj trener (Conchita Martinez) i ja smo imali plan ali sam ga zaboravila tijekom meča. Tako da sam igrala na osjećaj i to je to", nasmijala je sve na stadionu Mira.

Kopirati
Drag cursor here to close