Težak poraz

Nakon poraza od Danske, Francuzi izgubili i od Norveške

Aktualni olimpijski i europski prvak Francuska je na domaćem terenu izgubila od Norveške 27:22 i dovela se u velike probleme uoči nastavka natjecanja.
Sport / Rukomet | 29. 07. 2024. u 21:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon debakla u prvom kolu protiv Danske 37:29, rukometaši Francuske su doživjeli još jedan težak poraz u drugom kolu olimpijskog turnira. Aktualni olimpijski i europski prvak Francuska je na domaćem terenu izgubila od Norveške 27:22 i dovela se u velike probleme uoči nastavka natjecanja.

Norvežani su od samog početka imali nekoliko golova razlike. Poveli su 10:5, a na odmor se otišlo se iznenađujuće velikih 16:11 za Norvežane. U nastavku se uglavnom igralo gol za gol. Francuzi bi spustili razliku na dva gola, pa bi Norvežani odmah vratili na 4 ili 5 razlike.

Luka Karabatić i Dika Mem bi vraćali na -3, ali bi Norvežani šutevima s devet metara bušili Gerarda. U 49. minuti je Hugo Descat imao šansu smanjiti sa sedam metara, ali mu je sjajni vratar Kristian Sæverås obranio sedmerac.

U zadnjih 10 minuta se ušlo s rezultatom 24:19 za Norvešku. Simbol nemoći Francuza dogodio se u 53. minuti kod 25:19 za Norvešku, kad su najprije Prandi, a onda i Richardson gađali u blok. U 54, minuti je Memu Sæverås obranio još jedan sedmerac. Kad je Mem četiri minute prije kraja napravio faul u napadu, priči je bio kraj. Francuska do kraja grupne faze još mora igrati s Argentinom, Mađarskom i Egiptom. Prve četiri momčadi iz svake skupine idu u četvrtfinale.

Kopirati
Drag cursor here to close