Onima kojima je najpotrebnije

Crveni križ ŽZH pokrenuo humanitarnu akciju prikupljanja pomoći

Iz Crvenog križa ŽZH zamolili su pučanstvo ove hercegovačke županije da doniraju vreće za spavanje, madrace, jastuke, jorgane, deke, lopate, gumene čizme, higijenske pakete, pumpe za izbacivanje vode, isušivače...
Vijesti / Flash | 05. 10. 2024. u 12:09 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Crveni križ ŽZH / 

Crveni križ Županije zapadnohercegovačke (CK ŽZH) pokreće humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za stanovništvo ugroženo poplavama i klizištima u svim gradovima i općinama ove županije.

Upućujući iskrene izraze sućuti obiteljima svih stradalih i nestalih, pozivamo javnost na jedinstveni humanitarni odgovor pomoći onima kojima je pomoć u ovim trenucima potrebna. Mnogi su ostali bez svojih najmilijih, mnogi više nemaju krov nad glavom i uzdaju se u našu pomoć, poručili su iz CK ŽZH-a.

Zamolili su pučanstvo ove hercegovačke županije da doniraju vreće za spavanje, madrace, jastuke, jorgane, deke, lopate, gumene čizme, higijenske pakete, pumpe za izbacivanje vode, isušivače, a povrh svega prehrambene pakete (konzervirana hrana, hrana dužeg roka trajanja) i vodu.

Prikupljanje pomoći kreće od danas (subota) od 12 do 14 sati, nastavlja se u nedjelju, 6. listopada, u istom terminu, te radnim danima od 9 do 17 sati u svim gradovima i općinama Županije Zapadnohercegovačke, na sljedećim lokacijama: Široki Brijeg – Trnska cesta bb (Prostor Gostuše, pored restorana Don Angelo), Ljubuški – Dobrovoljnih darivatelja krvi 5 (Prostor Crvenog križa Ljubuški), Posušje – Kino dvorana Posušje, Grude – Franje Tuđmana 109 (kod semafora).

"Molimo pučanstvo da u ovim trenucima ne doniraju odjeću i obuću, kako bismo omogućili što više prostora za doista najpotrebniju pomoć. Podsjećamo da pomoći možete i pozivom na broj 17023, kojim donirate 2 KM za stanovništvo pogođeno poplavama. Hercegovino, pokažimo solidarnost. Budimo snaga humanosti!", pozvali su iz Crvenog križa ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close