"RS i Srbija mogu biti ponosne"

Dodik: Vučić je pokazao da je državnik mira

Dodik je rekao da Srbija i srpski narod mogu biti ponosni na državnika koji je uvažavan upravo zbog svog jasnog stava koji ima i koji iznosi.
Vijesti / Politika | 26. 09. 2024. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je obraćanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sudionicima 79. zasjedanja Generalne skupštine UN pokazalo da je državnik mira te dosljedan u obrani interesa Srbije i srpskog naroda.

"U današnjem nestabilnom svijetu, u kojem veliki i moćni pokazuju svu svoju snagu kako bi ostvarili samo svoj interes, treba imati državničke mudrosti i to nazvati pravim imenom, baš kao što je to uradio predsjednik Vučić", naveo je Dodik.

On je rekao da Srbija i srpski narod mogu biti ponosni na državnika koji je uvažavan upravo zbog svog jasnog stava koji ima i koji iznosi, a to su principijelno pozivanje na poštovanje međunarodnog prava i pozivanje UN da poštuje vlastite rezolucije.

"Svi izneseni stavovi predsjednika Vučića su i stavovi Republike Srpske i srpskog naroda u cjelini i to je jasno svima", naglasio je Dodik na društvenoj mreži "X", prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close