Vlada RS

Formirana radna grupa za izradu Sporazuma o mirnom razdruživanju Republike Srpske s Federacijom

Zadatak radne grupe je da sačini Prijedlog sporazuma o mirnom razdruživanju Republike Srpske sa Federacijom BiH.
Vijesti / Politika | 30. 05. 2024. u 16:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Srpske u četvrtak je donijela Rješenje o imenovanju Radne grupe za izradu Sporazuma o mirnom razdruživanju Republike Srpske s Federacijom BiH.

U Radnu grupu za izradu Sporazuma o mirnom razdruživanju Republike Srpske i Federacije BiH, imenuju se: Miloš Bukejlović, ministar pravde i potpredsjednik Vlade Republike Srpske, Siniša Karan, ministar unutarnjih poslova, Milimir Govedarica, pravobranitelj Republike Srpske, Lazar Stjepanović, pravni predstavnik Republike Srpske, Jelena Pajić Baštinac, generalni tajnik u Uredu predsjednika Republike Srpske, Dalibor Panić, generalni tajnik Vlade Republike Srpske, Dragan Stanković, direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove i Goran Maričić, direktor Porezne uprave.

Zadatak radne grupe je da sačini Prijedlog sporazuma o mirnom razdruživanju Republike Srpske s Federacijom BiH kojeg će Vlada Republike Srpske predložiti Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Podsjetimo, Veleposlanstvo SAD-a je u nedavnom reagiranju jasno naglasila da nikakvo razdruživanje ne dolazi u obzir, odnosno, da razdruživanje znači i njen kraj.

Kopirati
Drag cursor here to close