Problemi već na pomolu

Hoće li biti novca za lokalne izbore?

Iz misije USAID-a u BiH još jednom su podsjetili na svoju podršku u provedbi fer i poštenih izbora.
Vijesti / Politika | 30. 05. 2024. u 07:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripreme za izbore su uveliko u tijeku, a u nekim segmentima gdje se nije očekivalo, moglo bi biti problema.

Od čak 24 kompanije koje su preuzele tendersku dokumentaciju u Središnjem izbornom povjerenstvu, nijedna se nije prijavila na prvi poziv za tiskanje glasačkih listića.

Za pilot projekt optičkih skenera i automatizirani prenos rezultata koji podržava USAID, SIP je izabrao 145 biračkih mjesta, a ovaj projekt će se implementirati u suradnji sa 6 općinskih odnosno gradskih izbornih komisija.

To su Vogošća, Tuzla, Visoko, Stolac, Novi grad i Prijedor, javlja BHRT.

Irena Hadžiabdić, predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, kaže:

''Za pilot biotmetrijske identifikacije koji podržava OSCE odabrali smo Brčko distrikt BiH. A dodatno za pilot identifikacije birača i nihove audentifikacije te bržeg transfera rezultata sa biačkih mjesta, koji podržava Izaslanstvo EU identificirano je 165 biračkih mjesta i 10 općina odnosno gradova''.

Iz misije USAID-a u BiH još jednom su podsjetili na svoju podršku u provedbi fer i poštenih izbora.

Podsjećamo, SIP BiH do polovice kolovoza mora imati otiskane i upakirane glasačke listiće za birače koji žive izvan BiH kako bi im mogli biti pravovremeno dostavljeni.

SIP BiH suočio se i s tim da na tender BiH za tiskanje i pakiranje glasačkih listića za listopadske lokalne izbore nitko nije dostavio ponudu.

Kopirati
Drag cursor here to close