Mostar

Irma Barajlija neće se kandidirati na idućim lokalnim izborima

Irma Baralija, vijećnica u Gradskom vijeću Mostara tijekom današnje sjednice kazala je kako nema namjeru kandidirati se na idućim lokalnim izborima.
Vijesti / Politika | 28. 05. 2024. u 12:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Irma Baralija, vijećnica u Gradskom vijeću Grada Mostara tijekom današnje sjednice kazala je kako nema namjeru kandidirati se na idućim lokalnim izborima.

U Gradsko vijeće Mostara Baralija je ušla 2020. godine kao potpredsjednica Naše stranke i kandidatkinja Bh. bloka. U kolovozu 2021. godine iz obiteljskih razloga dala je neopozivu ostavku na poziciju potpredsjednica Naše stranke.

Mediji su često isticali Baraliju kao ženu koja je vratila izbore u Mostar. Izbori u Mostaru održani su 2020. godine nakon 12 godina, 2021. godine, Mostar je konačno dobio Gradsko vijeće.

Kao što je poznato bezizborni Mostar 2019. godine dobio je presudu iz Strasbourga u korist Mostarke Irme Baralije, koja je 2018. godine tužila BiH pred Europskim sudom za ljudska prava.

Sud je tada odlučio da tužena država mora promijeniti relevantno zakonodavstvo najmanje u roku od šest mjeseci nakon što ova presuda postane konačna. To se naravno nije dogodilo u zakonskom roku.

Sud je tada naveo da se predmetni slučaj ticao pravne praznine koja je onemogućila podnositeljici predstavke, lokalnoj političarki koja živi u Mostaru, da glasa i bude birana na lokalnim izborima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close