Obilaženje

Vučić na turneji s Dodikom: Nemamo ozbiljnu vezu

Dodik je izjavio je da su odnosi sa Srbijom danas čisti i da zajednički projekti nisu usmjereni ni protiv koga.
Vijesti / Politika | 06. 09. 2024. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na graničnom prelazu Karakaj da ''Srbija i Republika Srpska nemaju ozbiljnu vezu koja ih spaja i da je na današnjoj vlasti da surađuju i da grade''.

Vučić je rekao da trenutno radi prometnica Šabac-Loznica u dužini od 54 kilometara koja će biti otvorena 15. prosinca, a odmah nakon toga bit će građena brza prometnica Loznica-Mali Zvornik u dužini od 21 kilometar.

Više mostova nego u 200 godina

"To otvara Podrinje, ka Bajnoj Bašti i Zvorniku", izjavio je Vučić, koji je zajedno s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom obišao radove na rekonstrukciji mosta u Karakaju.

Naveo je kako su posljednjih godina izgradili više veza i mostova nego u prethodnih 100 ili 200 godina.

Dodik je pak izjavio je da su odnosi sa Srbijom danas čisti i da zajednički projekti nisu usmjereni ni protiv koga.

"Ovdje se ništa ne radi protiv nikoga, možda protiv nekih ideologija, težnji", rekao je Dodik te dodao da je tuzlanska regija uvijek gravitirala prema Srbiji i Beogradu i da ljudima treba dati mogućnost da brzo i sigurno stignu tamo gdje žele.

Dodao je i da mnogo Bošnjaka prelazi u Srbiju, liječi se, kao i da je i njima važno da što prije stignu.

Kada je riječ o kritikama prema Vučiću jer ulaže u Srpsku, Dodik je naglasio da su imali priliku da nešto naprave, ali da ništa nisu uradili, a da on svjedok toga.

"Sve se zasnivalo na ispoljavanju verbalne ljubavi, nismo imali nijedan projekt iz tog vremena. Nisu smjeli doći u Banja Luku dok prvo ne odu u Sarajevo. To je jedna dodvornička priča, danas imamo čiste odnose", rekao je Dodik.

Putinov poziv

Vučić poručio je danas da će vidjeti hoće li moći ići na summit BRICS-a na poziv predsjednika Rusije Vladimira Putina, jer ima unaprijed zakazane posjete, zbog čega će odluku o tome donijeti od 10. do 15. listopada.

Vučić je istakao da nema sumnje da je Putinov poziv izuzetno važan, ali da su važne i ranije zakazane posjete i sastanci.

"Vidio sam više naslova. Vidio sam da su neki rekli da sam nešto odbio, neki su rekli da sam nešto prihvatio. I cijeli dan su lagali i jedni i drugi. Ja sam rekao – vidjet ćemo", rekao je Vučić.

On je dodao da će ostaviti svima koji su ga napadali zbog Putinove posjete da nastave sa tim, a da će on nastaviti da vodi samostalnu i nezavisnu politiku.

"Ostavit ću i jednima i drugima, koji nikada nisu razumjeli šta je nezavisna zemlja i šta je suverena politika jedne zemlje, da me napadaju zbog toga što sam nešto tobože odbio, a druge da me napadaju zbog toga što sam tobože nešto prihvatio", rekao je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close